Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » M.2 SSD bővítés utáni teendő?!

M.2 SSD bővítés utáni teendő?!

Figyelt kérdés

Sziasztok. Bővíteni szeretném számítógépem egy másik m.2 ssd-vel. Az alaplapon 2 hely van ahova belehet szerelni :

PCIe 4.0 - ide szeretném majd beletenni az újjat,4.0-sat ( 1 TB )

PCIe 3.0 - ide már van beletéve egy,erre van telepítve a windows,programok stb. ( Kingston 250GB )

Illetve van még egy HDD is a számítógépbe,1 TB-s, ezen vannak a játékok,stb.

A beszereléssel nem lesz probléma, egy ugyanolyan kingston-t néztem ki,csak ugye 1 TB-set,4.0-sat 3.0 helyett. A játékokat szeretném majd rátelepíteni,gyorsaságnövelés miatt.

A kérdésem a következő : miután beszereltem az új ssd-t,újra kell telepítenem a windowst,vagy van erre más megoldás is,hogy felismerje és külön meghajtót csináljak neki,egybe az egész 1 TB-nek? Mi ennek a menete,hogy működik? Ebben nem vagyok jártas,mindig újratelepítettem ilyen esetekben a windowst,és úgy osztottam el a meghajtókat stb. Köszönöm előre is a segítséget :)

márc. 24. 14:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha nem arra kerül a rendszer, hanem csak egy adattároló lesz, akkor nem kell újratelepíteni. Ha a meghajtók listájában nem látod bekapcsolás után, akkor a lemezkezelőben meg kell jelennie, ott betűjelet adsz neki és formázod, onnantól kezdve használható.
márc. 24. 14:35
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom Windowsban hogy van, lehet működne, ha HDD-t átklónozod az új SSD-re, majd a HDD-t kiszeded és az SSD-nek megadod azt a betűjelet és így a régi játékokat nem kell újra feltelepíteni.

Ha steamed van , akkor úgy rémlik át is lehet benne pakolni egyik meghajtóról a másikra.

márc. 24. 16:01
 3/3 anonim ***** válasza:
A gyorsabbra tenném a Windowst. Át tudod klónozni pl Acronis-sal.
márc. 28. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!