GTX 1660 Ti laptopnál a poligonok koordinátái félrementek, emiatt "bugos" nagy kocka alakú vagy fekete kocka textúrák jelentek meg. Lefutottam egy MATS tesztet. Mit jelent ez az érték?
mats version 400.184. Testing TU116 with 20 MB of memory starting with 0 MB.
Read Error Count: 0
Write Error Count: 0
Unknown Error Count: 0
=== MEMORY ERRORS BY SUBPARTITION ===
SUBPART READ ERRORS WRITE ERRORS UNKNOWN ERRS
------- ----------- ------------ ------------
FBIOA0 0 0 0
FBIOA1 0 0 0
FBIOB0 0 0 0
FBIOB1 0 0 0
FBIOC0 0 0 0
FBIOC1 0 0 0
Failing Bits:
None
Error Code = 00000000 (OK)
####### #### ###### ######
######## ###### ######## ########
## ## ## ## ## # ## #
## ## ## ## ### ###
######## ######## #### ####
####### ######## ### ###
## ## ## # ## # ##
## ## ## ######## ########
## ## ## ###### ######
Egy másik thread alatt kaptam azt hogy futassak le egy MATS tesztet, jelenségeim VRAM hibát jelentenek. Én ebből arra tudok következtetni, hogy minden okés. Laptop jelenleg 2024 augusztusi NVIDIA driverrel üzemel, 1 hete vettem, használtan, hardveraprón, a volt tulajdonosa szerint nem voltak hibák, és 200 feletti pozitív értékelése van. Legújabb nvidia driverrel, windows 10-11, integrált letiltásával és anélkül is előfordultak a hibák. A laptopban található egy 500GB HDD és 500GB SSD, SSDn van a windows, játékok, HDDn csak a gta definitive edition de ugyanúgy előfordul minden. Driverek windows updateről származnak kivéve videókártyájét. Lenovo Y540 IRH laptop, i5 9300H, 16GB ram, GTX 1660 Ti 6GB jelenleg egy windows 11 rendszeres, letiltott integrált videokártya mellett.
Érdekesség, hogy GTA 5ben, amit Ultrán játszok, semmi hiba sem jelenik meg, sőt, minden király úgymond, maxon viszi 85fps körüli átlag értékkel 1080pben.
Jelenség:
Volt erről kérdésem, de nem volt elég összeszedett mint ez, és tesztelve is van a vram, amit legtöbbször hallottam, hogy problémaforrás lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!