Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 1,1-1,3 millió a keret egy...

1,1-1,3 millió a keret egy gamer PC-re mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Amit úgy magamtól gondoltam az:

AMD Ryzen 7 9800X3D processzor

RTX 4080 videókártya

Processzorból már inkább az AMD-t néztem, eddig intelt használtam de eléggé lemaradtak ahogy látom. Viszont videókártyában úgy látom, hogy még az NVIDIA a jobb.

De szívesen elfogadnék tanácsokat a jobban hozzáértőktől.

Illetve most jön ki az 5 széria RTX-ből, nem tudom érdemes e várni, vagy túlárazott lesz így, hogy friss.

Ramból 2x32 GB-ra gondoltam, valószínleg elég lenne a 32 de nem akarok 2 év múlva ezen vakarózni, most akarom egyben összerakni jól, hogy jó pár évig ne legyen gond vele megint.

ma 16:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Fontos az is, milyen felbontással és grafikán szeretnél játszani és mi a cél fpsed. Azt akarod, hogy ezt "nyers erőbe" vigye vagy nem gond a felskálázás és a framegen. Továbbá kell-e a raytracing. Hogy jó pár évig ne legyen gond vele, azt a manapság felvett játékfejlesztői gyakorlat miatt lehetetlen garantálni sajnos.

Az 5000es szériát tényleg ne várd meg, rajta lesz az áfa + újdonság varázsa + scalper adó, szóval jó lesz az rtx 4080, de lehet egy rtx 4070 ti super is, esetleg egy radeon 7000 teteje lossless scaling nevű kis progival.

ma 18:10
 2/4 anonim ***** válasza:

2x16GB RAM elég. Jelenleg elvétve van 1-2 játék, ami 20-22GB RAM-ot eszik (teljes ram töltöttség, nem csak a játék által felhasznált). 5-7 évig nem kell hozzányúlni, ha csak játék a cél.

Miért kell ennyire drága proci? Alacsony felbontásban 2-300+ fps elérése a cél?

4080 okés, de lehet az előző kettőn spórolva mér inkább 5080-ra mennék

ma 18:24
 3/4 anonim ***** válasza:
(Vagy 4080S legalább)
ma 18:24
 4/4 A kérdező kommentje:

Kell a jó processzor, igen, amit írtál.

Tényleg ennyire túl sok lenne a 64 GB RAM? Valahogy akarnám, hogy annyi legyen.

Nem akarok spórolni a processzoron. A videókártyából bőven elég lenne a 4080, nem játszok annyira új játékokkal. Maximum amit nagyon várok a GTA 6, de az még odébb van.

ma 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!