1,1-1,3 millió a keret egy gamer PC-re mit ajánlanátok?
Amit úgy magamtól gondoltam az:
AMD Ryzen 7 9800X3D processzor
RTX 4080 videókártya
Processzorból már inkább az AMD-t néztem, eddig intelt használtam de eléggé lemaradtak ahogy látom. Viszont videókártyában úgy látom, hogy még az NVIDIA a jobb.
De szívesen elfogadnék tanácsokat a jobban hozzáértőktől.
Illetve most jön ki az 5 széria RTX-ből, nem tudom érdemes e várni, vagy túlárazott lesz így, hogy friss.
Ramból 2x32 GB-ra gondoltam, valószínleg elég lenne a 32 de nem akarok 2 év múlva ezen vakarózni, most akarom egyben összerakni jól, hogy jó pár évig ne legyen gond vele megint.
Fontos az is, milyen felbontással és grafikán szeretnél játszani és mi a cél fpsed. Azt akarod, hogy ezt "nyers erőbe" vigye vagy nem gond a felskálázás és a framegen. Továbbá kell-e a raytracing. Hogy jó pár évig ne legyen gond vele, azt a manapság felvett játékfejlesztői gyakorlat miatt lehetetlen garantálni sajnos.
Az 5000es szériát tényleg ne várd meg, rajta lesz az áfa + újdonság varázsa + scalper adó, szóval jó lesz az rtx 4080, de lehet egy rtx 4070 ti super is, esetleg egy radeon 7000 teteje lossless scaling nevű kis progival.
2x16GB RAM elég. Jelenleg elvétve van 1-2 játék, ami 20-22GB RAM-ot eszik (teljes ram töltöttség, nem csak a játék által felhasznált). 5-7 évig nem kell hozzányúlni, ha csak játék a cél.
Miért kell ennyire drága proci? Alacsony felbontásban 2-300+ fps elérése a cél?
4080 okés, de lehet az előző kettőn spórolva mér inkább 5080-ra mennék
Kell a jó processzor, igen, amit írtál.
Tényleg ennyire túl sok lenne a 64 GB RAM? Valahogy akarnám, hogy annyi legyen.
Nem akarok spórolni a processzoron. A videókártyából bőven elég lenne a 4080, nem játszok annyira új játékokkal. Maximum amit nagyon várok a GTA 6, de az még odébb van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!