Miért nem működik a pc-men az 5.1-es hangrendszer???
Figyelt kérdés
Egy Asus Z170 Pro Gaming alaplapra épülő pc-ről van szó. A hangkártya ugyebár integrált. A hangot egy optikai kábellel viszem át egy LG házimozira. A telepített driver a Realtek HD Audio driver. Rendszer: Win 10 (Pro talán). Az érdekesség az egészben az, hogyha 5.1-es filmet indítok, akkor tökéletesen szól mindegyik hangfal a filmbeli térhatásoknak megfelelően. Viszont játékban az 5.1-es beállítások ellenére sem szólnak a hátsó hangfalak, illetve ha például a youtube-on inditok egy 5.1-es teszt videót, akkor is csak a mélynyomó, valamint a bal-első és jobb-első hangfalak szólnak. Mi lehet a baj? Valaki tud-e segíteni ebben? Válaszokat előre is köszönöm.tegnap 10:10
1/10 anonim válasza:
A YouTube nem támogat 5.1-et, ami ott van az Dolby Pro Logic. Az valójában 4 csatorna, a két első, center és egy surround csatorna (ami 5.1-es rendszeren a két hátsóból egyszerre, monó jelként szólal meg). Ezt az erősítőnek támogatnia kell és be kell rajta kapcsolnod, mert arra nincs mód, hogy megkülönböztesse a sztereó jeltől (értelemszerűen ha sztereó jelet hallgatsz ki kell kapcsolni). A játék is elképzelhető, hogy ilyen jelet állít elő, nem valódi 5.1-et. Nézd meg a hangszóró beállításokat a Realtek Audio Managerben, mert az szokott lenni a gond, hogy ott sztereón maradt, ezért a játékban hiába kapcsolod be, azt fogja hinni hogy csak egy sztereó hangszórópár van rajta. A VLC azért működik, mert az nem dekódolja a hangsávot, hanem úgy ahogy van átküldi az erősítőnek és az dekódolja, hasonlóan mint egy DVD lejátszó.
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezeket meg fogom nézni.
tegnap 10:40
3/10 anonim válasza:
Dolby® Digital Live néven tudja a régi ASUS XONAR DX kártyám, de gondolom most is van, csak nehéz megtalálni szerintem ezt a funkciót..
Egyébként az alap hangkártyák annyit tudnak, hogy az 5.1-es digitális hangot továbbítják az erősítő fele, azaz csak filmnézésre jók igazán digitálisan, bár fura logika, mert ugye akkor már minek váltogasson az ember játék/mozi között. Régen én analóg módon kötöttem össze az erősítővel, és akkor filmnézéskor volt egy szoftveres dekóder, ami kiszedte az ac3-jelet és a megfelelő hangszórókra irányította, viszont 3x annyi kábel ugye..
Viszont a Dolby Digital Live encoder fordítva csinálja.
4/10 anonim válasza:
*de gondolom most is van valami kártya, csak nehéz megtalálni szerintem ezt a funkciót..
5/10 anonim válasza:
Asztali gépen játékokhoz az 5.1 csak analóg módon működik.
6/10 anonim válasza:
#5-ös és ezt mire is alapozod? Hallottál már Dolby Digital Live encoderes hangkártyával játékot?
7/10 A kérdező kommentje:
Ezt a dolby digital live-ot honnan tudnám letölteni? Illetve az az integrált hangkártyával fog tudni működni?
tegnap 18:32
8/10 anonim válasza:
Ezt nem tudod leszedni, ez egy chip a hangkártyán.
9/10 anonim válasza:
Pontosabban, én nem tudok róla, hogy jól működő szoftveres megoldás lenne, de ha lenne is, akkor erőforrást igényelne, ami ki tudja mit eredményezne.
10/10 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha veszek egy hangkártyát megoldás lehet problémámra?
tegnap 20:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!