Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem használtan egy laptopot...

Vettem használtan egy laptopot, ha minden igaz van hozzá 1TB hdd, viszont a laptop elvileg nem ismeri fel. Hogyan tudok hozzá illesztőprogramot keresni, ha nemtudom milyen márka stb? (Előző tulaj nem emlékszik mi volt)

Figyelt kérdés
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném, nagyon buta vagyok számítástechnikai dolgokhoz.
tegnap 15:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Fizikailag láttad is azt az 1TB HDDt? Külső vagy belső HDD?

És akkor most magyar óra:

"minden igaz van hozzá"

Van hoggyá vagy nincs hozzá?

"laptop elvileg nem ismeri fel"

És gyakorlatilag felismeri vagy úgy sem?

tegnap 16:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy nem értesz hozzá az nem baj. Sokan nem értenek hozzá. A HDD az az eszköz amihez nem kell driver. De ennyi információból nehéz segíteni.
tegnap 17:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Vidd vissza. Az eladó 'elfelejtette' belerakni azt az 1TB hdd-t... :P
tegnap 18:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Vedd ki, rakd be egy másik gépbe. Ha az se ismeri fel, akkor a hdd halott. Ha ügyes vagy, akkor van a hardveraprón egy hdd-ket gariztató ember, lehet a hdd még garis a gyártóhoz, még akkor is, ha a gép már nem.
tegnap 18:30
 5/12 A kérdező kommentje:

Szóval mint írtam fingom nincs az egészhez.

Nemhiszem hogy átvert volna.(de lehet).

Onnan sejtem, hogy benne van, hogy mikor, hogy van mikor megnyitom az eszközöket, akkor ott ír egy párat, hogy ismeretlen eszköz (kiadja,hogy telepítsek hozzá illesztőprogramot).

Ennyi a tudásom, ha írtok, hogy mit csináljak, csinálom

tegnap 18:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Pff ...

Túl laikus vagy ahhoz, hogy így segítsen neked bárki is.

Egyébként hol nyitsz meg te "eszközöket"? Fut a gépen operációs rendszer, és abban? És az mire van telepítve?

Esetleg két HDD port van a gépben? Vagy az 1Tb-os USB-ről megy?

Hm.

tegnap 18:51
 7/12 anonim ***** válasza:

Ezek szerint valamiféle windows van rajta és el is indul, ha az eszközkezelőt meg tudod nyitni. Ha van windows, akkor azt valamire telepítették, tehát valami meghajtó van is benne. Azt, hogy ez miféle legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, ha egyszerűen megnyitod a fájlkezelőt(ott van alul a tálcán, egy sárga mappa az ikonja) és baloldalt rákattintasz az "Ez a gép"-re. Ez megmutatja, hogy milyen fizikai és logikai meghajtók vannak a gépben. Ha csak egyet látsz"Helyi lemez(C:)", akkor jobb gombbal rákattintasz és a megjelenő menüből a legalsóra kattintasz("Tulajdonságok"). Ez kiírja, hogy mekkora a meghajtó. Ha több is van(C:, D:...), akkor a merevlemez fel van particionálva több logikai meghajtóra. Ezeknek is megnézed a tulajdonságaiban a méretét és összeadod. Ekkor ki kell jönnie az 1 terának. Lehet, hogy bonyolultnak tűnik leírva, de megcsinálni gyorsabb, mint elolvasni.

A merevlemezhez meg nem kell meghajtó.

tegnap 19:01
 8/12 A kérdező kommentje:

Win 10 van rajta. Szétszedtem a laptopot, benne van a gépbe (Asus f556u). 1TBhdd+128GB ssd.

Bent a "sajátgépbe" csak a 128gb van,1 TB sehol.

(Újonnan telepített windows).

#7 mindjárt nézem

tegnap 19:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Utolsónak:ott csak a 128gb mutatja
tegnap 19:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Mert nincs formázva, valószínű azért. Ezt olvasd végig:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

tegnap 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!