Vettem használtan egy laptopot, ha minden igaz van hozzá 1TB hdd, viszont a laptop elvileg nem ismeri fel. Hogyan tudok hozzá illesztőprogramot keresni, ha nemtudom milyen márka stb? (Előző tulaj nem emlékszik mi volt)
Fizikailag láttad is azt az 1TB HDDt? Külső vagy belső HDD?
És akkor most magyar óra:
"minden igaz van hozzá"
Van hoggyá vagy nincs hozzá?
"laptop elvileg nem ismeri fel"
És gyakorlatilag felismeri vagy úgy sem?
Szóval mint írtam fingom nincs az egészhez.
Nemhiszem hogy átvert volna.(de lehet).
Onnan sejtem, hogy benne van, hogy mikor, hogy van mikor megnyitom az eszközöket, akkor ott ír egy párat, hogy ismeretlen eszköz (kiadja,hogy telepítsek hozzá illesztőprogramot).
Ennyi a tudásom, ha írtok, hogy mit csináljak, csinálom
Pff ...
Túl laikus vagy ahhoz, hogy így segítsen neked bárki is.
Egyébként hol nyitsz meg te "eszközöket"? Fut a gépen operációs rendszer, és abban? És az mire van telepítve?
Esetleg két HDD port van a gépben? Vagy az 1Tb-os USB-ről megy?
Hm.
Ezek szerint valamiféle windows van rajta és el is indul, ha az eszközkezelőt meg tudod nyitni. Ha van windows, akkor azt valamire telepítették, tehát valami meghajtó van is benne. Azt, hogy ez miféle legegyszerűbben úgy tudod ellenőrizni, ha egyszerűen megnyitod a fájlkezelőt(ott van alul a tálcán, egy sárga mappa az ikonja) és baloldalt rákattintasz az "Ez a gép"-re. Ez megmutatja, hogy milyen fizikai és logikai meghajtók vannak a gépben. Ha csak egyet látsz"Helyi lemez(C:)", akkor jobb gombbal rákattintasz és a megjelenő menüből a legalsóra kattintasz("Tulajdonságok"). Ez kiírja, hogy mekkora a meghajtó. Ha több is van(C:, D:...), akkor a merevlemez fel van particionálva több logikai meghajtóra. Ezeknek is megnézed a tulajdonságaiban a méretét és összeadod. Ekkor ki kell jönnie az 1 terának. Lehet, hogy bonyolultnak tűnik leírva, de megcsinálni gyorsabb, mint elolvasni.
A merevlemezhez meg nem kell meghajtó.
Win 10 van rajta. Szétszedtem a laptopot, benne van a gépbe (Asus f556u). 1TBhdd+128GB ssd.
Bent a "sajátgépbe" csak a 128gb van,1 TB sehol.
(Újonnan telepített windows).
#7 mindjárt nézem
Mert nincs formázva, valószínű azért. Ezt olvasd végig:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!