Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » INTEL vs NVIDIA vs AMD grafika?

INTEL vs NVIDIA vs AMD grafika?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Jelenleg egy RTX4060Ti oc 8gb ot használok amiről szeretnék egy kicsit feljebb váltani.

DLSS nagyon tetszik így én szívem szerint maradnék de én egy nyomorult idióta vagyok ami nem nagyon ért hozzá így inkább tőlletek kérdezném meg hogy melyik az a kártya (akár használtan) ami a legjobban megérné és a legnagyobb előrelépés lenne.

A keret összeg 300+20-40ezer ft.

A kritérium: AAA játékok, minél nagyobb fps szám, max 2k felbontás körül szép grafika, és időtállóság. (3-4 évig nem szeretnék kártyát venni :)

Megéri AMD kártyát venni? adrenalin eléggé szét van csúszva főleg úgy hogy a jövőben az nvidia fogja nekik is a szoftveres részét csinálni annyira lámák...

Intelről meg nem tudok sokat , megéri ott nézelődni?

Kérlek írjatok olyan kátyát amit ti választanátok max max max 320-350 között.

Nagyonköszi!

dec. 28. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:

"Megéri AMD kártyát venni? adrenalin eléggé szét van csúszva főleg úgy hogy a jövőben az nvidia fogja nekik is a szoftveres részét csinálni annyira lámák..."

Ezt nem tudom honnan szedted,de az AMD szoftvere évek óta köröket ver a használhatatlan nvidia szemétre ( írom ezt RTX3070-ről ). A 2020-as Adrenalin magasan verte a mostani nvidia szoftverkörítést. :D

Ebbe az árba belefér egy használt RTX4080 vagy egy RX7900XTX. A natív teljesítménye a két kártyának kb egyforma és mindkettő úgy kétszer annyi fpst produkál, mint a mostani kártyád.

A DLSS/FSR tekintetében nincs olyan nagy eltérés, talán némileg az RTX4080 jobb, viszont ha már használsz RT-t is akkor egyértelműen az RTX4080:

https://www.youtube.com/watch?v=YbKhxjw8EUE

Januárban jönnek új kártyák,de egyelőre még nem tudni hogy ez a használt kártyák árát lefelé vagy felfelé házza majd. Jelenleg erre az RTX4080 a jobb vétel.

Az intelnek nincs ebben a kategóriában kártyája.

dec. 28. 13:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én most 350-ért 7900xt-t vennék, de nekem semmi bajom a Radeon-nal.

Pontosabban megvárnám az Rx8000/Rtx5000 sorozatot, és az után döntenék.

Ha neked az Nvidia jön be most is van 16GB 4070tisuper 350-körül és 1440p-n nem egy rossz választás.

De nem sietnék, mert pár hét múlva jönnek az újak.

dec. 28. 13:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Intelnek nincs feljebb. A B580 érkezget lassan, de az is a 4060ti alatt van.

Szóval kb marad a 7900GRE/XT feletti, és a 4070ti super feletti kártyák. Ezek adnának értelmezhető előrelépést teljesítményben (30%+) a 4060ti-jal szemben.

dec. 28. 18:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Ebben az ársávban nincs már Intel alternatíva.

Hardveraprón kis szerencsével találhatsz 4070 Ti Supert 300 magasságában, de hasonló erősségű RX 7900 XT-t biztosan. Ezek 3-4 évig szerintem bírni fogják a 1440p-t.

De talán jobb lenne most várni kicsit, hamarosan mindkét gyártónak jelenik meg új kártyája.

dec. 28. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!