Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Honnan tudhatom meg, hogy a...

Honnan tudhatom meg, hogy a gépembe milyen videokártyát tehetek?

Figyelt kérdés

Van egy régebbi számítógépem, az alaplap benne egy Lenovo f1kt27aus.

Jelenleg egy Amd Radeon R7 200 series (260x) videokártya van benne, ami sajnos már nagyon gyenge.

Igaz, az alaplap sem fiatal már, viszont szeretnék egy újabb, jobb korszerűbb videó kártyát rakni bele, mert ezzel sok régebbi játék is akad sajnos.

Honnan tudhatom, hogy milyet tudnék bele rakni?

Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv

tegnap 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk milyen proci van benne, de ha egy i3-as 8GB RAM-mal akkor offos az a gép. Nem biztos, hogy a videokártya korlátoz a legjobban.
tegnap 23:15
 2/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg csak tápellátást nem igénylő kártya jöhet szóba, az sem mindegy, mekkora fér bele. Mindhárom méret számít, tehát lehet-e teljes méretű, vagy csak low profile, elfér-e két slotos kártya, és milyen hosszú lehet. Pl. az AMD Radeon RX6400 viszonylag olcsó, és vannak belőle kisebb változatok is.
ma 08:08
 3/11 A kérdező kommentje:
I5ös 2500-as proci van benne 16gb RAM-mal
ma 08:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Remek. Ennek semmi jelentősége a kérdés szempontjából.
ma 08:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Mivel nem írtad le a gép típusát, megnéztem, ezt az alaplapot hol használták. A ThinkCentre M72e SFF jöhet szóba, amibe csak low profile kártya fér. Úgy néz ki, lehet dual slotos is. Ahogy írtam, egy RX6400 jó választásnak tűnik.
ma 09:02
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséged, és a válaszod. Tudom, hogy nincs jelentősége, de az 1es válaszoló véleménye miatt írtam.

Ez az alaplap nem abban a házban van már, valószínűleg egy utólag épített gép, hozzám már használtan került.

Egy delux, álló gépházban vannak a dolgok. Magasságilag kb egy másfél literes ásványvíz méretével egyezik meg.

Nagyon köszönöm szépen mégegyszer

ma 09:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Nincs mit. Bocs a #4-es válasz miatt.
ma 09:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Amúgy ahogy nézem, a régi kártyád tápról ment, azaz ide is mehetne ilyen, de azok sokkal drágábbak, nem éri meg ilyen régi konfighoz, még az RX6400 is elég necces, mert a többszörösét éri, mint az összes többi együtt.
ma 09:32
 9/11 A kérdező kommentje:

Semmi baj.

Értem. Köszönöm szépen. Akkor lehet hogy a végén inkább komplett gépet cserélek, és nem videókártyát.

ma 10:20
 10/11 anonim ***** válasza:

#4 "Remek. Ennek semmi jelentősége a kérdés szempontjából."

Miért ne lenne? AI i5 2500 sem egy erőmű a HT nélküli 4 magjával. Ilyen brand gépekben nem ritka az i3/pentium/Celeron sem. A 4GB RAM-ot a Windows 10 önmagában megzabál. 8GB egy egyszerűbb játék alatt is simán elfogy.

#9 Igen a komplett csere lenne a legjobb. Ez a konfig értelmes pénzért nem fejleszthető. Esetleg egy reinstall kicsit javíthat az élményen, sokat nem várnék azért tőle.

ma 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!