Tudom csatlakoztatni a laptop winchestert pc-hez?
Nem akarom szétszedni addig a pc-t feleslegesen.
A lényeg, hogy a laptopé sata.
Elvileg a pc-é is sata, csak más sata.
A kérdésem lényege, hogy laptop sata-t használnak-e pc-ben?
Egyáltalán melyik sata, milyen sata, mi a sata utáni megjelölése a laptop satának és a pc-ben használatosnak?
"A lényeg, hogy a laptopé sata.
Elvileg a pc-é is sata, csak más sata."
Milyen az a más SATA csazlakozó... - csak egyféle van.
Ez a belinkelt a laptop sata, a pc-nek meg két sorban vannak az érintkezői, ráadásul tápot külön kap.
No akkor annak mi a neve ha nem sata, hogy hívják, ezt is szeretném tudni!?
Kiderítettem IDE (elég idegesítő is ez a sok varia)
A lényeg, hogy ha ide csatlakozós winchester van a gépben érdemes szétszedni hátha van benne sata is ami a laptopwinchester csatlakoztatására alkalmas, vagy ha egy pc-ben ide van, akkor sata biztos, hogy nincs?
Tudom, "csak " le kéne venni a gép oldalát, de nem akartam feleslegesen, mert előtte a kismillió kábelt ki kéne huzigálni bent a falnál beszorulva, utána kiépíteni az egészet az Uzsoki szorosból, és utána tudnám leenni az oldalát.
Aztán lehet kiderül, hogy feleslees volt, mert csak ide van benne.
Ezért kérdezem, hogy szokott-e ide mellett sata lenni?
Az alaplap gépkönyvében, vagy a gyártó honlapján megtudod nézni hogy van-e IDE csatlakozó az alaplapodon. Ha van, csak egy IDE-szalagkábel kell, plusz a tápegységen egy Molex. A gond még az lehet hogy a 2,5"-os és a 3,5"-os IDE csatlakozó nem egyforma!
Ha nincs:
- beépíthető PCI/PCIe IDE csatoló kártya.
- USB-s IDE csatoló (ebből a legjobb, amin háromféle csatlakozó felület is van.)
- Külső merevlemez ház. Ez meg hordozható, TV-re köthető, stb.
Példák:
Mi lesz a sorsa a laptop HDD-nek? Visszakerül a gépbe,
Ha nem, és elég nagy a kapacitása, akkor érdemes külső házat venni. Így lesz egy USB-s tárolód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!