Az Intel Core Ultra 9 285K annyira félre sikerült, hogy még a lassan 3 éves I7 12700 is gyorsabb nála?
Miből gondolod hogy lassan az is gyorsabb nála? Értem a megfogalmazást, de ez nem egy folyamat. Ezért nem lehet "lassan gyorsabb".
2-szer annyi mag van benne.
Bár tudom számodra meglepő lesz aki csak benchmark teszteket végez néha egy Hell Drivers II npc módra elindít miközben nem a játékra figyel hanem az overlay monitorra hány fokon van a GPU meg %-on.
Arról halottál hogy specifikus munkafolyamat?
Nyilván egy videojátékban amit nem optimalizáltak 24 magra, nem fog nagy eltérést mutatni teljesítménytben az általad említettél szemben.
De olyan munka folyamatoknál ahol számít a több magos teljesítmény igenis nagy különbség van.
És ne haragudj, hogy ilyen lenéző vagyok, de nem tudok mit kezdeni ezzel. A kérdésedből látszik nem sok közöd van a témához. Csak megerősítésre vágysz valami másik olyan "gurutól" mint te, hogy alátámasza a nézeteid és majd itt közösen fröcsöghesettek erről a témáról.
Ha nem tetszik ne vedd meg. Az élet megy tovább nem áll meg. Ha most ez gyengén sikerült majd lesz jobb.
Én inteles vagyok de őszintén kb 12 generáció után halál összes. Egyébként 3 ponttal erősebb mint a 9800x de nem sokat jelent mivel egy k…a drága prociról van amúgy szó.
A 12 generációig semmi probléma nincs velük. De onnantól főleg ezek az AMD 3D procik aláznak most.
Tehát igen eléggé elvannak cseszve..csak mondjuk az 24 magos. Tehát munka közben azért kiváncsi lennék mire is megy azzal az i7-el szemben is. De elég nagy csalódás eddig ez..
Egy ideig még procit inkább AMD-t “kell” venni de mondjuk én nem veszek.
"Egy ideig még procit inkább AMD-t “kell” venni de mondjuk én nem veszek."
Miért? Azért nem olyan gyalázatosan sz@r a Core Ultra. Csak nem jött a nagy csoda, egyébként kevésbé transzparens (nem játék) dolgokban nem lett rossz. És ahoz képest sem, hogy az intel kukázott mindent! És ez egy teljesen új SOHA nem használt architektúra. Áttértek a klasszikus Inreles monolitikus felépítésről az Ryzen-hez hasonló chiplet dizájnra. Egy másik gyártó gyártás technológiáját kell használniuk. A Core Ultra a TSMC-nél készül, nem az Intel gyártja.
A Ryzen is döcögve indult, ez legalább akkora váltás. Csak ott nem volt elvárás, itt az elmúlt 15 év elkényelmesedése utáni kapkodás van. A Raptor fiaskó után igen sz@rul jött ki, hogy az Arrow nem hozta el a "megváltást", de sz@rnak, ne vedd megnek nem mondanám. Attól, hogy egy játékban 228 FPS helyett 198-at hoz attól még nem rossz valami ahol az i5 10400 tud 100-at.
Kevesebbet fogyaszt, sok munka jellegű dologban jobb a Raptornál. Játékokban kicsit lassult. Nagy ügy.
Ja nekem Ryzenem van, és nem vagyok eggyik fanboya sem. Jó lenne, ha megint lenne verseny a két gyártó között. Az nekünk usereknek jó.
A Core Ultra 285K a legtöbb ( de nem minden ) munkafolyamatban jobban teljesít, mint az előd 14900K, ilyen tekintetben egyáltalán nem olyan rossz processzor.
Játékokban, montjuk egy sapka sz@r az egész család de ez az architektúraváltás eredménye és igazából nem a gamerek az intel fő piaca.
#1: irónikus amikor olyan próbál meg lenézni másokat, aki userbenchmarkot linkel... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!