Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső HDD-nél a 3.0 és 3.1 és...

Külső HDD-nél a 3.0 és 3.1 és 3.2 a sebességet jelöli, amennyivel olvasni és másolni tud v agy a csatlakozás típusát? Ma már érdemes minél magasabb számút venni?

Figyelt kérdés
[link]

dec. 21. 09:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az USB interfész verziószámát, ezzel a sebességét. A 3.0 sebessége bőven elég egy 3,5-ös méretű HDD szekvenciális végsebességének kihajtására, ennél gyorsabbak csak SSD-hez hasznosak.
dec. 21. 09:49
 2/9 A kérdező kommentje:

kösz, akkor ezzel azt is megválazzszoltad, amit nem is kérdeztem, csak most látom. azaz, hogy 2.0 is létezik, de akkor az elég régi lehet és nem érdemes.

az nem tudom befolyásolja-e, de 2,5-ösöket nézek.

dec. 21. 09:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2,5 5400 RPM-hez elég a 2.0 is. A 7200-asban már fog hagyni egy kicsit, de én azt mondom, hogy nem ettől dől össze a világ, mivel vagy nem szekvenciálisan fogod olvasni, vagy ha igen, azt nem a végsebességével (pl videó lejátszás, ami közel se hajtja ki 4K-ban sem egy modern HDD képességét).
dec. 21. 09:59
 4/9 A kérdező kommentje:

a fő használat online videobeszélgetések rögzítése lenne, fullHD-ban. nem tudom, ehhez mennyire jó, de mindenesetre 4K nek kell.

oké, akkor viszont jóval nagyobb a kínálat, mert a 3 felettiekből szinte csak ADATA-t találok elfogadható áron. de 2.0-ból van több is.

dec. 21. 10:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Arra bőven jó lesz a 2.0.
dec. 21. 10:22
 6/9 A kérdező kommentje:
oké kösz a segítséget!
dec. 21. 10:38
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Van egy kis kavarodás a verzióknál. A 3.1-nél bevezették a "Gen"-t, csak nem mindig jelölik. A 3.0 5Gb/s-ot tudott, ugyanennyit a 3.1 Gen 1 és 3.2 Gen 1 is. Gyakorlatilag ugyanaz.
dec. 21. 13:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Hivatalosan jelenleg csak 3.2 szabvány létezik. A korábbi 3-asokat átnevezték mind, és besorolták az USB 3.2 alá.

Így ez lényegében annyit jeelnt, hogy mind a gyártó, mind az oldal egy lista hozzánemértő igénytelenség.

Az usb szabványok elnevezéséért felelősek meg végképp totál idióták.

Lényeg az egészben... átlag merevlemezek nem igazán fognak menni 220MB/s fölé. A nagyon gyorsak is épphogy megcsípik a 300-at.

A leggyengébb USB 3 szabvány 625MB/s sebességre képes.

Szóval amu USB 3, az már jó.

USB 2 meg kb nincs, nem igazán létezik.

Szóval lényegtelen infó.

dec. 21. 23:28
 9/9 A kérdező kommentje:

oké, kösz, tehát lényeg, ha én online zoomon beszélek valakikkel, és külső kamera van a gépre kötve (nem tudom, ez szempont-e, de ugye lényegesen más minőség, ezért gondolom, hogy esetleg igen), akkor ezt kellene tudnia venni a külső HDD-nek mert a sajátja nem elég.

ezek szerint bármilyen 3-as már jó ... rendben.

dec. 22. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!