Szeretném bővíteni az asztali számítógépem tárhelyét, van esetleg valami amire figyelnem kell?
A gépem egy 256gb-os SSD-vel rendelkezik, azon van a Windows.
Viszont képeknek, zenéknek, játékoknak összesen pici.
Ezért gondoltam hogy bővítem, de még nem csináltam sose ilyet.
Azt tervezem, hogy ezt benne hagyom a gépbe, és mellé veszek egy másikat, amit pluszba belerakok.
Van ennek valami fortélya? Tehát kell telepíteni vagy ilyesmi? Vagy egyszerűen csak bele rakom az újat a régi mellé, és mikor bekapcsolom a gépet már rögtön felismeri, és megjelenik tárhelyként?
Vagy hogy működik az ilyen dolog?
Köszi szépen előre is a válaszokat.
Ne haragudjatok a buta kérdésért, de laikus vagyok ilyen témában.
Berakod a képbe, tápból a kábel bele, meg a sata az alaplap és a vinyó között. Aztán gép bekapcs és start menübe elkezded beírni, hogy lemezkezelés, vagy lemezkezelő. Nekem angol a Windows, úgy hogy próbáltam tippelni, visszaemlékezni, amikor még magyar volt. :)
Ezt kéne látni
Ahova ő mutat, hogy unallocated, az lesz az új vinyód. Jobb klikk azon, új egyszerű kötet, következő, következő, ha nem akarsz neki betűt megadni, akkor hagyod, majd következő, új kötet elnevezést törlöd vagy adsz neki egy tetszőleges nevet, majd következő és befejezés.
Tehát ha nincs ilyen kábeled, akkor venned kell a vinyóval, különben ott állsz, hogy csak áramot adtál neki.
Pár száz forintos tétel, van olyan is, aminek a feje 90°-ban el van forgatva, vagy ilyen-olyan színű.
Nincs mit. Amikor megadod a méretet akkor fel is oszthatod több partícióra ha szeretnél többet a vinyón. Pl ha ketté akarod osztani, akkor megnézed, hogy összesen mennyit látsz a lemezkezelőben.
Példa:
Legyen 298 GB. 149 GB a fele, átváltod itt
és a kapott értéket, 152576-at ( MB ) írod be.
Annyi, hogy ez után a másik fele ugyanúgy felosztatlan lesz, tehát még egyszer le kell zongorázni az egészet és a végén lesz két partíciód. Ha nem kell, akkor kihagyod (nem írsz be más értéket), nyomod, hogy következő és egy egész partíció lesz a vinyó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!