Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha van egy bizonyos írási/olva...

Ha van egy bizonyos írási/olvasási sebességgel rendelkező pendrive, akkor a sebességén változtat, ha usb átalakítóval van csatlakoztatva?

Figyelt kérdés

dec. 17. 13:11
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Igen, mivel az átalakító csökkentheti a sebességet.

Pl hiába van egy mai nagyon gyors SD kártyád, ha 1000 éves kártyaolvasód van ami baromi lassú. USB Hub-ok, vagy átalakítók is lehetnek lassúak.

Nekem ezért van olyan pendriveom steamdeck-hez aminek 2 csatlakozója van.

dec. 17. 13:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Meg ez is olyan, mint a hosszabbító, attól, hogy több fizikai portod van, csak a fizikai csatlakozás számát jelenti, de igazából az számít, hogy mi osztozik egy sávszélességen.
dec. 17. 15:11
 3/10 anonim ***** válasza:
*az IS számít
dec. 17. 15:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem számít, mivel az USB átalakító csak a fizikai formátumot változtatja. Ez nem tudom pontosan mit jelent nálad... C-s a pendrve, és A-s csatiba akarod dugni? Vagy normál A csatlakozós pendrive-ot C-s telefonba? Tehát nincs semmi ilyen helyzetben, csak át van huzalozva. Ugyanaz az USB, csak a fizikai kialakítás más, ez van bekötve csatlakozóknak megfelelően. (Bár pl legtöbb telefonban a mai napig 2.0 USB van, hiába C)
dec. 17. 22:35
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a kérdező arra gondol mint ahogy én használom a külső merevlemezeim a laptopommal. Nálam van két USB-A port és egy Type-C a laptopon. A két A port el van foglalva állandóra így ha külső merevlemezt vagy pendrive-ot akarok használni akkor kell egy otg adapter amit ha beledugok a C portba akkor abba az adapterbe beletudom dugni az A portos merevlemezeket.

De én nem vettem észre sohasem hogy lassabb lenne így használva mint ha közvetlen az A portba dugnám.

Így néz ki:

[link]

dec. 18. 11:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Na igen... ha ilyen esetben az átalakító mondjuk csak Usb 2.0-ra van behuzalozva, az okozhat problémát...
dec. 19. 07:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Vagy na, nem problémát, de nyilván az egy lassító tényezőm
dec. 19. 07:43
 8/10 A kérdező kommentje:
nekem is dual usb-C-A-s pendrive-om van, csak annyira kilóg a laptopból, és néha ágyon/kanapén használom, és nem túl jó, tönkreteszi a dugaljt is, meg a pendrive is letörhet ha nekimegy valaki, ezért lenne jó inkább egy rövid hosszabbítóval és ezért kérdeztem, hogy az lassít-e? Egyébként nem értem, hogy a piacon miért nem árulnak rugalmas végű pendrive-okat, azok sokkal praktikusabbak lennének. Kevésbbé lehet baleset, nem teszi tönkre a gépet, érintkezési hiba is kevesebb és a kábelek is jobban elférnek adott esetben, szóval többszörösen praktikus lenne, de nem látok sehol a piacon, pedig pendriveból van ezerféle, de egy se ilyen.
dec. 20. 14:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Létezik mágneses végű usb kábel, de hogy mennyire jó nem tudom, de a lényeg, ha valaki nekimegy, akkor szétmegy a mágneses résznél.

[link]

dec. 20. 15:37
 10/10 anonim ***** válasza:

Ennek semmi értelme. az OTG kábel usb dugalj része pont annyira lögna ki,mint egy pendrive. Csak a pendriveból nem lóg ki még egy pluszkábel meg egy pluszpendrive...

Ha nagyon akarsz, mindenképp USB 3-as legyen, erre figyelj, de érgelmetlen a célodra. Tökmindegy, hogy a pendriveot töröd bele vagy az otg kábelt

dec. 20. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!