Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ehhez a konfighoz kevés az...

Ehhez a konfighoz kevés az 500w tápegység, ha játszok is? A videókártya emiatt akadhat?

Figyelt kérdés
Pár év után tűnt fel, mikor el akarok kezdeni játszani, hogy valószínűleg azért tűnt motion blur-osnek pár játék meg azért állt le néha a gép és szaggattak olyan játékok, amiknek vígan kellene menni, mert kevés a táp. Amúgy i7 8700K 3.20ghz, RX580 8gb, 32gb ram van

dec. 16. 21:23
 1/7 A kérdező kommentje:
Eddig nem játszottam semmivel, most viszont kedvet kaptam játékokhoz, így nem tűnt fel, hogy a tápegység gyenge lenne, de ez egy pár éves konfig. :D
dec. 16. 21:24
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Az egész platform több, mint 7 éves.

Egyébként biztos hogy nem a táp miatt.

dec. 16. 21:38
 3/7 anonim ***** válasza:
185 W a kártya, 95 W a proci, bőségesen elegendő az 500 W-os táp. Lehet, hogy haldoklik, előfordulhat, bár ez így önmagában elég kevés infó vagy jelenség, hogy kizárólagosan arra lehessen fogni. Viszont a "vígan kellene menni" az mit jelent? Ment eddig is és most megy rosszabbul, vagy te szerinted kéne jól mennie?
dec. 16. 21:49
 4/7 A kérdező kommentje:
régebben ha játszani próbáltam folyton undervoltolni kellett a kártyát, hogy ne melegedjen fel, vagy ne menjen tönkre, szóval nem tudom. egyébként meg egy olyan játék, aminek háromnegyed ennyi a gépigénye tényleg jól kellene fusson
dec. 16. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:
70%

300W környékén fogyaszt, nagyon max 350-es csúcsok lehetnek vele.

Az a pár éves nem tudom mit jelent nálad, mert tényleg 7 éves... a proci még csak-csak, főleg ha húzva is van Z lapban, de a videokártya már pár éves játékokhoz is kevés, maiakhoz meg pláne.

Persze ha olyan játékban van problémád, aminek az ajánlott követelményeit is bőven teljesíti, akkor ott máshol kell keresni az okokat.

Undervoltolni meg nem igazán kell. A jobb hűtésű RX580-ok 70 fok körül maxolnak, a rosszabbak se mennek 80 fölé. Ha nálad mégis, akkor ott más probléma van. Érdemes lehet újrapasztázni, ellenőrizni a ház szellőzését, takarítan, stb...

FPS-térdemes még korlátozni, ne dolgozzon feleslegesen olyan képkockákkal, amit úgysem jelenít meg a monitorod. Tehát pl 60hz monitornál 60 fps, 144hz-nél 144-es maxfps-t állíts. Driverben, vagy rivatunerrel

Motiin blur pedig eléggé szubjektív dolog,én mindig javaslom akikapcsolást, mert nagyon gagyi hatást kelt nekem, de vannak, akiknek bejön.

Ettől függetlenül lehet táphiba is, más is.

Monitorozd az adatokat,hwinfo64,afterburner, amd driver is tud valamit...

dec. 16. 23:20
 6/7 MGéza ***** válasza:
59%
Egy alap kérdés kimaradt: Oké, hogy 500W tápegységed van, de mégis, micsoda? De az nem lassulást eredményezne, viszont ha leáll a gép akkor az inkább annak a számlájára írható. Lassulást általában túlmelegedés okoz, gpu mellett lehet cpu is, főleg ha rég volt pasztázva.
dec. 17. 15:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Kizárt, hogy a CPU melegedne, mert nézem mindig. alig melegszik. amúgy egy 20ezer forintos beQuiet tápom van. Most vettem másikat, majd kipróbálom ma.
dec. 18. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!