Gép összeomlás, mi lehet a hiba ?
Figyelt kérdés
A lényeg építettem egy számító gépet játékra, az összerakás óta problémás, vagy játék közben vagy sima egyszerű felhasználás során a gép összeomlik a cpu hőmérséklete elszáll ( a hűtő rendszer egy monitort is tartalmaz így állandóan látom a cpu hőmérsékletet, de az alaplap is rendelkezik kijelzővel is az is mutatja a folyamatos cpu hőmérsékletet) majd az összeomlás kék halál után ha tud akkor újra indul a gép van hogy nem tud újra indulni akkor egyszerűen befagy, a kék halál ram hibát ír ki, a gépet különböző hiba teszteken át futtattam egyszer ram hibát irt ki a többi alkalommal semmi hibát, egy informatikus barátomhoz elvittem ő “állítólag” megvizsgálta és azt mondta nem rossz de a két ram nem kompatibilis egymással szerinte van ilyen néha úgy is hogy egy párról beszélünk( ennyire nem értek hozzá szóval elhittem) azt mondta a tesztjei alapján egy ram jól működik a kettő együtt nem, szerinte vegyek egy újabb Ramot vagy használjam csak az egyiket, először is meg akartam próbálni egy rammal használni de ezzel is állandóan össze omlik és kék halál van majd újra indul, ( így hülyeségnek tartom azt hogy a ram lenne a hiba, de akkor mégis mi ……. Hónapok óta szenvedek vele és egyszerűen nem tudok rájönni hogy mi a baj és hogy most szoftveres vagy hardveres a probléma, a Windows 11 telepítése során is voltak kisebb problémák így arra is gyanakodtam hogy lehet hogy újra kellene rakni az egészet és az megoldaná erre azt mondta az informatikus hogy nincs szükség…..) volt valakinek esetleg valami hasonló ? Bármi kérdésre szívesen válaszolok vagy ha a paraméter kell az alkatrészekről azt is szívesen leírom, 7800 as szériás AMD gép amúgy ( a vásárlás előtt minden kompatibilitás tisztázva lett így az nem igazán lehet probléma, illetve nem ez az első gép építés és ilyet egyik sem csinált soha) a segítséget előre is köszönömma 17:40
1/2 anonim válasza:
Először is próbáld ki ezzel: [link] futass teljes tesztet 3x 4x és nézd meg mi történik.
A két RAM modul típusa megegyezik?
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi :) persze egy csomagba volt 2 db 16 g -s
ma 19:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!