Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek ez egy jó konfigur...

Szerintetek ez egy jó konfiguráció? Proci Intel Core i7-14700KF Alaplap ASUS PRIME H610M-A WIFI Videókártya GAINWARD GeForce RTX 4070 Ghost 12GB Táp Seasonic B12 BC-750 Bronze RAM Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 Beast Black EXPO

Figyelt kérdés
ma 12:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Értelmetlen. KF procit a Z lapban érdemes rakni, abban használható ki a tuning, turbó órajelek. De amúgy se ajánlott a hibás széria miatt ez az intel.

Ilyen fapad H610 lapba max a 1#400 procikat lehet javasolni (6P mag, non-K). Azzal is okés a konfig amúgy, gamingre 4070 mellé nem kell több procierő. Viszont ez fejleszthetetlen!!

1000% AMD, AM5-re építkeznék. Ryzen 7600-7700X-7800X3D, B650 lap. És kell egy 120mm toronyhűtő is mindenképp. Akár duplatornyos, pl PA120, 20 ezer alatt

Táp okés. Ram kb okés, bár valszeg ennyiért lesz 6000mhz CL32 is (CL (késleltetés) értékből az alacsonyabb a jobb)

Videokari... ami a keretbe fér. Ha pl 7600-zal kijön a 4070Super, akkor arra menj rá

ma 13:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem! Köszönöm a gyors választ!

Az a helyzet hogy már megépitettem, csak megakadtam...

Proci alaplapba rakva pasztázva hűtő felrakva,kábelek a helyén.

Videókártya berakva, Pci-e kábel a helyén + a ramok is a helyükön

Tápegység a helyén.

Minden kábel bedugva, többször ellenőriztem

Bekapcsolom:ventilátorok pörögnek, fény megvilágitás megy, billentyűzet világit, hdmi kábel a kártyára kötve, de nincs kép még a bios se jön be

Szerinted mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm a válaszodat!

ma 13:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Elsőre talán az alaplap bios lehet problémás. Előfordulhat hogy olyan verzió van gyárilag rajta, amiben még nincs 14. gen támogatás.
ma 16:02
 4/5 anonim ***** válasza:

És nem...

[link]

Elvilekg minden bios verzió támogatja.

Akkor 1-1 ram-mal próbálgasd végig a slotokat.

ma 16:04
 5/5 A kérdező kommentje:

Próbáltam a ramokat is cserélni, de semmi...

Az alaplapnak nem kellene egyet sípolni bekapcsoláskor?

Az előző gépnél úgy emlékszem hogy egyet sípolt mindig.

Én már az alaplapra gondolok hogy az lehet a probléma

ma 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!