Miért akad minden játék a viszonylag erős gépemen? Mit tudnék tenni?
Figyelt kérdés
Kb 1 éve vettem és az elmúlt 1 hónapig semmi baj nem volt vele, minden játék úgy futott, ahogy kell mostanában viszont még a régi játékok is megakadnak néha. A stalker 2-t is nagyon vártam és biztos voltam benne, hogy elég hozzá a gépem, de folyamatosan szaggat és ugyan 160 fps, de akadozik. A farming simulator 25 pont ugyanezt csinálja, de ott még az fps is alacsony. Minden beállítást végigpróbáltam ezeknél a játékoknál, de semmi se segített, ugyanaz az fps és lagg low-tól ultráig. Még a soul reaver remastered is néha akad egy pillanatra mikor új pályarészt tölt be. A gépem: RTX 4070ti super, intel i5 14600kf, 32gb RAM, 2 tb ssd. Minden driver a legfrissebb és biztosan nem melegszik.dec. 13. 05:08
1/9 anonim válasza:
160 fps-nél akadozik? wow
Alapos vírusírtás? elamigo meg fitgirl-os fosokba szoktak bitcoin bányászatot elrejteni ami leterheli a gépet
2/9 anonim válasza:
Teljes újratelepítés.
Videokártya drivert 25-30-szor.
Ha megakad/lassú/problémázik közben akkor gariztatni a procit.
Ha bármilyen grafikai beállításon csinálja nem a kártyánál van baj, vagy mint #1 írja valami szénné terheli a procit. Vagy degradálódott és hibázik.
3/9 anonim válasza:
Nekem detto ugyan ez volt a hibajelenség 14600k procival és 4080 vga-val. Cseréltem alaplapot,tápot,ssd-t de nem oldotta meg. Aztán meguntam és AMD-re váltottam. Megszűnt a hiba. Gyanítom,hogy nálam is a proci volt a ludas.
4/9 A kérdező kommentje:
Ahogy eddig néztem pont hogy nincs leterhelve a cpu, mert a legtöbb játéknál 2-5 százalékos kihasználtságot ír az nvidia teljesítmény figyelője.
dec. 13. 19:27
5/9 anonim válasza:
6/9 anonim válasza:
az ix 1xxxx processzorok 10-gen felett... mind hulladék.... amd...
7/9 A kérdező kommentje:
De az a baj, hogy nem tudom hogyan lehetne kideríteni, hogy pontosan az e baja, mert nincs arra pénzem, hogy feleslegesen lecseréljem amd-re meg vegyek új alaplapot. Felvettem a kapcsolatot a bolttal is ahol vettem, mert 4 év garancia van rá, de nem túl segítőkészek, mert szerintük teljesen rendben vagy, hogy akadnak a játékok, illetve azt is tanácsolták, hogy vegyem lejjebb a grafikai beallításokat, de lowon is ugyanilyen...
tegnap 21:43
8/9 anonim válasza:
Ismétlem.... intel ix 1xxxx mind gyártási selejt.... tudod.... okos ember más kárán tanul.... a buta meg....
9/9 anonim válasza:
Selejt...selejt... 🤣 kicsit erős.
A #2 válaszomban ott a "teszt".
Rakd újra, utána telepítgesd többször a videokártya drivert. Ez olyan terhelést jelent a processzornak (a driver kicsomagolása), hogy előidézi az esetleges problémát. (Intel ajánlása)
Ha nyűglődik cseréltesd ki, de ne a bolttal, hanem az Intel-lel személyesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!