Mi eszi a CPU-t, illetve a RAM-ot?
Egy HP laptopról van szó. Intel Core i5-2520M 2.50Ghz. 4Gb RAM (tudom, ez kevés), WIN10. SSD
Alapjáraton is sokszor 30-50% a CPU használat, a RAM pedig állandóan 60%-on felül van (ez valamennyire érthető, hiszen ma már az a 4Gb semmi).
Ha valamit csinálok rajta, teszem azt feltelepítek egy operát, már egyből 99-100% a CPU. Üresjáratban mikor felugrik, akkor a legtöbbet a "szolgáltatásgazda: Windows Updte" , "szolgáltatásgazda: UtcSvc", "System", illetve az "Antimalware Service Executable" eszi. Ezek kiteszik sokszor a 100%-ot.
Egyszerűen nem tudom mi ez. már vagy 3x telepítettem újra úgy, hogy teljesen formáztam az SSD-t.
Csak az a bajom, hogy ezáltal max 1 folyamatot tudok futtatni, mert a másik már örökké valóság mire egyáltalán elindul. Most pl. konkrétan még semmi nincs a gépen (se program, sem file, csak Chrome, meg egy HDSentinel), mégis.
Mi lehet a baj? mit lehet tenni?
Ezzel szemben van egy ASUS laptopom is, abban 8Gb RAM van, Intel Core i3-5005U 2Ghz CPU, SSD.
Ezen PLC PLC szoftvertől kezdve, pneumatika programokig, arduino.... minden van és nincs ilyen gondom. Valami itt nem stimmel.
Előre is köszönöm.
Ha frissen telepített Windows mellett is ezt csinálja, akkor lehet én adnék neki egy takarítást, pasztázást. hwinfo64-gyel megnézném a hőmérsékletet.
Amivel gyorsírhatsz, a megjelenés visszavétele.
--Átlátszó ablakok kikapcs.
--Vezpul/speciális rendszerbeállítások/Teljesítmény/legjobb.
Frissítések (update) letöltése lassít. Napra kész legyen!
Amiket írtál nálam is lassítanak néha, hagyni kell, hogy lefusson sajnos. Teljes frissítés után, a feledleges fájlok eltávolítrása lemezkarbantartó/rendszerfájlok törlése(update+kézbesítésoptimalizálás)
Azt nem tudom, hogy a Antimalware Service Executable kilöhető-e a rendszerből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!