Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi eszi a CPU-t, illetve a...

Mi eszi a CPU-t, illetve a RAM-ot?

Figyelt kérdés

Egy HP laptopról van szó. Intel Core i5-2520M 2.50Ghz. 4Gb RAM (tudom, ez kevés), WIN10. SSD

Alapjáraton is sokszor 30-50% a CPU használat, a RAM pedig állandóan 60%-on felül van (ez valamennyire érthető, hiszen ma már az a 4Gb semmi).

Ha valamit csinálok rajta, teszem azt feltelepítek egy operát, már egyből 99-100% a CPU. Üresjáratban mikor felugrik, akkor a legtöbbet a "szolgáltatásgazda: Windows Updte" , "szolgáltatásgazda: UtcSvc", "System", illetve az "Antimalware Service Executable" eszi. Ezek kiteszik sokszor a 100%-ot.

Egyszerűen nem tudom mi ez. már vagy 3x telepítettem újra úgy, hogy teljesen formáztam az SSD-t.

Csak az a bajom, hogy ezáltal max 1 folyamatot tudok futtatni, mert a másik már örökké valóság mire egyáltalán elindul. Most pl. konkrétan még semmi nincs a gépen (se program, sem file, csak Chrome, meg egy HDSentinel), mégis.

Mi lehet a baj? mit lehet tenni?

Ezzel szemben van egy ASUS laptopom is, abban 8Gb RAM van, Intel Core i3-5005U 2Ghz CPU, SSD.

Ezen PLC PLC szoftvertől kezdve, pneumatika programokig, arduino.... minden van és nincs ilyen gondom. Valami itt nem stimmel.

Előre is köszönöm.

ma 18:32
 1/4 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy mind a két gépen hivatalos Licence-elt windows van.
ma 18:33
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha frissen telepített Windows mellett is ezt csinálja, akkor lehet én adnék neki egy takarítást, pasztázást. hwinfo64-gyel megnézném a hőmérsékletet.

[link]

ma 20:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Amivel gyorsírhatsz, a megjelenés visszavétele.

--Átlátszó ablakok kikapcs.

--Vezpul/speciális rendszerbeállítások/Teljesítmény/legjobb.

Frissítések (update) letöltése lassít. Napra kész legyen!

Amiket írtál nálam is lassítanak néha, hagyni kell, hogy lefusson sajnos. Teljes frissítés után, a feledleges fájlok eltávolítrása lemezkarbantartó/rendszerfájlok törlése(update+kézbesítésoptimalizálás)

Azt nem tudom, hogy a Antimalware Service Executable kilöhető-e a rendszerből...

ma 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Mondjuk igen, elég régi az a proci, mikor volt pasztázva? Hőmérséklet mekkora?
ma 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!