Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha lecserélem a processzort...

Ha lecserélem a processzort akkor lesz teljesítménykülönbség?

Figyelt kérdés
Ryzen 5 4500 van és ezt akarom Ryzen 5 5600-ra cserélni. Ha kicserélem akkor fogok különbségeket tapasztalni a játékokban amiket játszok RX 6600 XT OC-vel, Asus Tuf Gaming B550-E lapba bios frissítés sem kell? A játékaim, hogy fognak reagálni a proci cserére? Warzone, Gta 5, Red Dead Redemtion 2, Skull and Bones, Cyberpunk, Alan Wake 2, Atomic Heart, Starfield, Avatar Founders Pandora, Lies Of P, Saints Row, Star Wars Outlaws, Call Of Duty Black Ops 2, Battlefield 1

dec. 7. 14:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A processzor éhes játékokban mint a Gta, Cod valószínűleg lesz. A kevésbé cpu éhes játékokban nem nagyon. De igyis megéri a csere mert azzal a procival 1440p-ben is legfeljebb RTX 4070, RX 7800 XT-ig mehetsz. 5600-al akár RX 7900 XTX, 4080 Super is mehet. 4K-ban 4090 de még 5090-el sem lenne gond.

De ha igazán időtálló valamit akarsz akkor Ryzen 7 5700X, 5800X vagy még inkább 5700X3D azzal ki is maxolod gamer szempontból a foglalatod és lesz 8 magos. De hát ezek úgy drágábbak is mint az 5600.

dec. 7. 14:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lesz különbség. Viszont Én az ilyen cseréknél mindig azt tapasztaltam, hogy 5-10 fps, amit elérsz, az elenyésző mert nem észrevehető. 4k tv-n fix 60 fps-el toltam végig a RDR2-t hasonló konfiggal.
dec. 7. 15:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Én nem erőltetném, + 100 MHz órajel, meg nagyobb cache, de ennyi. Gyártási technológia ugyanaz, magok / szálak száma ugyanaz. Egyetértek az 5700-as 5800-as procik felvetésével, az érezhetőbb lenne. Csak ugye többet fogyasztanak az 5700X kivételével, táp miatt kérdéses bár annyira nem esznek sokkal de sokkal többet, 105 W, amiről szó van. Illetve egyikhez sincs gyári hűtő, mert jobban melegszenek, tehát ildomos venni azt is. Ha sok és nem ódzkodsz a használt hardvertől, akkor hardveraprón tudsz nézni, 50-55 környékétől már van 5700X vagy 5800X, de nem szabad sokat gondolkodni, mert viszik, mint a cukrot, pláne most így karácsony előtt. Kb spamelni kell a weboldalt, hogy mikor töltik fel frissen. :D
dec. 7. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!