Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Canon tintasugaras nyomtatófej...

Canon tintasugaras nyomtatófejjel mi történne, ha a pigment fekete patronba sima feketét töltenék?

Figyelt kérdés

Egy 5 és fél éves Canon Pixma ts5050 -ről van szó, amibe soha nem vásároltam csere tintapatronokat, hanem olcsón vettem 5 flaskával mind az 5 színből, és azóta is ezekből csepegtetek a gyári patronok szivacsába. Az utóbbi egy évben elég sokat romlott a nyomatok minősége, egészen pontosan a kék és fekete csíkok több sávban is hiányosak és fakóbbak, de ha magas minőségben nyomtatok, akkor a hiba még nem látszik. A vásárolt flaskák kb. fele mind megmaradt ez az 5 év elteltével is, kivéve a pigment feketét, ez ugyanis dupla olyan nagy patronból áll, így értelemszerűen gyorsabban is elfogy, kb. még egyszer feltöltöm vele a patront, és teljesen elfogy.

Érdekelne, hogy mi történne, ha a pigment fekete patronba sima feketét töltenék? A pigment fekete fuvóka nyomat még pont hibátlan, de összességében úgy érzem, hogy a nyomtató már nem fogja túl sokáig húzni, amiért kár lenne új flaskával berendelni csak pigment feketéből, és ez után amúgy is egy lézeres fekete-fehér nyomtatót terverztem venni. Kérdés, hogy mennyire fog ártani a sima fekete a pigment fekete helyett? Azt remélem, hogy csak fakóbb lesz kicsit a nyomat (pigment feketénél az a tipikus dupla széles, rácsos minta van a fuvókaellenőrzésnél), de mi van, ha teljesen más az állaga ennek a tintának, és nem csak a szín erőssége különbözik?

ma 14:06
 1/1 anonim ***** válasza:
A szivacs is elhasználódik. Egyébként semmi azon kívül, hogy a színek elcsúsznak. Mikor kikeveri a színeket ő azt veszi figyelembe milyen színek kéne ott lennie nem azt hogy mivan benne.
ma 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!