2 hetes a laptopom, eléggé érdekes hibája van.. valaki egy tippet?
Lenovo gamer laptop. i7-13650hx, 24gb ram, rtx 4060
Bár a teljesítmény igazából most mindegy.. szóval játék alatt teljesítmény üzemmódban 2 óra játék után lekapcsolt a gép. Nem főtt meg, ugyanis végig figyelni szoktam a komponensek hőfokát. Gpu 60-68 fok játékban, a cpu 70-80 között mozog. Ez egy gamer laptopnál szerintem jó persze terhelés alatt.
Miután ez történt szó szerint alig tölt a gépem, sőt egy ideje meg is állt 76%on. (jelenleg 100%ig való töltés van alkalmazva) sőt nem engedi a vantage programban a teljesítmény és egyéni módok választását. Ez mitől lehet? Igaz garanciális még 3 évig. Vissza is fogom vinni de épp hétvége van és érdekelne használhatnám e így vagy inkább hagyjam?
Végül mi lett a laptoppal? Garanciára nem feltétlen cserélik, elsősorban a javításra törekednek, viszont ha egy alkatrész szorul cserére, abból újat kell beletenniük. Sokszor ez meg is szokta oldani a hibát. Egyszer én is jártam így laptopnál, kicserélték a hibás alkatrészt garanciára, utána semmi bajom nem volt vele.
Jogszabály szerint ha nem javítható, csak akkor kell csak cserélniük. Mi mosógéppel jártunk úgy, hogy két hetes volt a gép, amikor először tönkre ment, mindig javították, átlag 3 havonta volt szervizben garanciára. A végén már azt mondtam a szervizes ügyintézőnek, hogy ha nem volna garanciás, akkor én nem foglalkoznék vele, annyi problémája volt. De a szervizesnek is ez lett a meglátása, miután már ötödszörre volt náluk a mosógép, és egyáltalán be sem indult, ezért cserélték. Szerencse, hogy garanciás volt az a gép, mert különben tényleg már nem érte volna meg javíttatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!