Tudom hogy a Windows tablethez erőgép kel, az Android nem tetszik Office munkára (nem rakhatok dolgokat az asztalra mint a Winben vagy Linuxban).
Miért ne lehetne egy csökkentett Linux Mint vagy hasonlóval tablet?
nov. 24. 22:08
1/9 anonim válasza:
Létezne létezhet de kitudja mennyire támogatott. Most ha rendes x86 proci van a táblagépben ami igazából egy laptop csak nincs fizikai billentyűzet akkor feltudod rakni rá a Linuxot. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy előfordulhat hogy olyan hardvert használ amit a Linux nem fog támogatni driverekkel. Ha ezek nagyon egyedik gyárilag megfelelő hangkártya és egyébmás komponens driverekkel érkeznek. Ilyen lehet nincs Linuxra. Ha nincs akkor lesz egy Linuxos táblagéped ami nem ad ki hangot, nem támogatja az érintés vezérlést, se az USB pontokat vagy Bluetooth, wifit .. ilyenkor vagy találsz a neten mókolt drivereket hasonló érdeklődés körű emberektől vagy megszivtad.
Legtöbb Intel processzoros gép röhögve futtatja a Linux disztrókat, a chipkészlet natívan támogatott. Microsoft Surface Pro tabletek teljesen Linux kompatibilisek, de általában az olcsó kínai gépeken is működik majdnem minden.
nov. 24. 22:44
4/9 A kérdező kommentje:
Officera még a hang se kellene, elég nekem egy ARM proci is akár. Ha szerverekben fur Debian Linuxxal, akkor nekem is jó lesz :)
2-tes, van ami MO-n is megvehető?
nov. 24. 22:49
5/9 anonim válasza:
Mellesleg androidon is bármit ki tudsz rakni az "asztalra"
Igen, nem közvetlenül.
De a legegyszerűbb csinálni egy mappát bárhol, és annak egy parancsikont a kezdőképernyőre.
Onnantól közvetlenül el tudod érni a dokumentumaidat.
nov. 25. 04:45
6/9 anonim válasza:
Az ARM nagyon jól támogatott Linux alatt (Raspberry Pi???) a probléma polyan hardvert találni, aminél meghagyták a kókányolás lehetőségét. A legtöbbre még más android alapú rendszert sem nagyon hagynak felrakni (pl. LineageOS).
nov. 25. 05:59
7/9 anonim válasza:
Tudtommal Linuxon az érintőképernyő használata nem olyan kényelmes. Viszont léteznek 8-10 hüvelykes notebookok, talán nem ARM alapon. Azt meg cáfolom, hogy erőgép kellene a Windows-hoz. Évekig használtam Windows 10-et (32 bitest) egy (már 10 éves) Atom Z3735F-fel, és 2GB RAM-mal, egész elviselhető volt. A mostani egy Surface Go 2, szintén nem erőgép. Persze nem mondom, hogy minden hasít, de ez egy robusztus rendszer.
nov. 25. 09:00
8/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam tableten távasztalon keresztül (ardp android app), oracle ingyenes arm szervere és egész jó volt.
Csak ott a bibi hogy ha nincs stabil kapcsolat akkor a távoli képernyő vagy akadozik vagy "újrakapcsolódás".
Atom procit is próbáltam, de alig bírt a csökkentett Windows elindulbi. Ha pedig telepítettem Firefoxot, már nem volt semmi a 2GB ramból.
Nem tudom mit keressek ami kicsi/könnyű 7"-8" és van rajta MS Office.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!