Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan lehetne feljebb állítan...

Hogyan lehetne feljebb állítani az OpenGL korlátozását? Többi lent.

Figyelt kérdés

Vettem egy Új gépet és az ebben levő integrált kártya több textúrát tud kezelni egyszerre mint a dedikált.

Blenderezni szoktam és a shader editorjában(EEVEE rendert használom) készítek textúrákat.

AMD Radeon 660m ez az integrált.

NVIDIA RTX 4050m ez pedig a diszkrét

Ha integráltal használom blender projectet akkor minden oké viszont ha a dedikáltal akkor rózsaszínen jelenik meg az objektum de csak akkor ha 6 nál több textúrát használok egy shaderben.

Ez most komolyan mondom nem hiszem el, ez kicseszés az emberrel.

Az integrált jóval lassabban számol viszont több textúrát tudok használni shaderenként, míg a diszkrét kártya gyors viszont nem kezel 6 textúrától többet.

Frissítettem mindent de semmi.

Linuxot használok.

Pls segítsetek.

nov. 24. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:

De milyen Linuxot használsz?

Milyen meghajtóprogramokat?

Milyen Blendert?

nov. 24. 20:10
 2/7 A kérdező kommentje:

Blender 4.3 használom

Ubuntu 24.10 et

Az nvidia illesztőprogram pedig az nvidia-driver-560

Ennek is ez a baja mint nekem csak ő Mac ot használ.

[link]

nov. 24. 20:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Állítólag ez hardveres limitáció. De ez elképesztően nagy hülyeség egy sokkal erősebb gpu nak kisebbre van állítva mint a benne levő integráltnak. Milyen hülye találta ezt ki így.
nov. 24. 20:20
 4/7 A kérdező kommentje:
Az integráltnak mintha nem volna korlátja szinte akármennyit tudok csinálni vele, nem tudom hol lehet a limitje. Dedikált meg behal 7 textúrától.
nov. 24. 20:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Csak az integrált nagyon lassú sajnos, ez meg emiatt használhatatlan.
nov. 24. 20:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Van egy olyan gyanúm, hogy integrált esetén szoftveresen renderel...
nov. 24. 20:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Kihúztam a lighten node ot bump ból majd vissza most meg működik . Ennek semmi értelme.
nov. 24. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!