Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri ez a gép használtan...

Megéri ez a gép használtan 210.000 forintért , lehet akármi baja vagy megbízható a használt is?

Figyelt kérdés

ASrock A320M-DGS

AMD Ryzen 5 2600X

32gb 3200mhz dual channel

1TB HDD

1TB WD Blue SSD

Aerocool Cylon 600W

Radeon RX 6800 16gb

nov. 17. 22:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy jobb proci elférne a kártya mellé (5600/5700x) és egy bios frissítéssel be is építhető

Amúgy árában van.

Rx6800 120

Proci 15

Alaplap 15

Ram 20

HDD 5

SSD 10

Táp 10

Akármilyen ház legalább 5

Egy bármilyen nem stock hűtő 5

200.000 környékén vagyunk alkatrészenként is.

A használtban mindig van rizkikó, ezt szinte soha nem lehet kikerülni, de legtöbbször azért sokáig jó szokott lenni.

nov. 17. 23:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Remélem 5 év azért kihúzható vele a nélkül, hogy bármi meghalna!
nov. 17. 23:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom rá, hogy nagyjából árában van. A kérdés, van-e rá garancia, ha igen, mennyi idő?

Én is szoktam használt/felújított műszaki cikkeket venni, mert egy néhány éves felső kategóriás gépért az eredeti árának tört részéért lehet hozzájutni, és sokkal jobb, mint egy hasonló árban kapható új konzumer. Júniusban vettem egy felújított laptopot, és nálam csak olyan cég jöhetett szóba, ahol 2 év garanciát vállalnak, mivel magasabb árban volt, és nem szeretném néhány hónap múlva csak azért cserélni, mert rosszat vettem. Ezzel már egyszer megjártam, pont az első laptopomnál, bár sikerült javíttatni a saját pénzemen, de végül annyiba került, mint egy hasonló tudású új lett volna.

Az, hogy fog-e működni 5 évig, kérdéses. A tervezett élettartamát figyelembe véve talán, de nem tudni, mennyire használták le, mennyire hajtották túl. Ezért ha nincs rá garancia, én nem venném meg! Azt írtad, hogy 5 évig szeretnéd használni, ami még az általam ajánlott minimum 2 éves garanciával sem biztos, hogy sikerül, de garancia nélkül sokkal rizikósabb, úgy is mondhatnám lutri. Annyiból jobb, hogy asztali gépet könnyebben javítanak, mint laptopot, egyszerűbben cserélhetőek benne az alkatrészek, ettől viszont még nem feltétlen lesz olcsóbb, mehet benne tönkre drága alkatrész, pl. videókártya, akkor már mindjárt egy új áráért kaptad te is.

nov. 18. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!