Gamer pc vagy xbox series x?
Nem követem már sok ideje a játék ipart és a híreket,de azt hiszem a ps5 pro-t bejelentették,hogy valamikor kidobják a piacra.
A kérdésre emiatt így megválaszolva hogy a ps5 és az xbox series x egy időben jött ki és hogy lehet kiadják a series x erősebb változatát akkor inkább arra várnék.
Szóval amúgy csak játékra használnád akkor konzolt ajánlanék és így akkor az xbox,de nem tudom várnál e pár hónapot hátha bejelentik e.
Ha nem nagyon várnál akkor is szerintem megveheted az xboxot,mert még van 5 éve simán
Xboxos vagyok 2001 óta. Bocs hogy hosszú lesz.
Xbox Seriesből nem lesz "Pro", ezt a Microsoft többször megerősítette. Ennek sok oka van, de a lényeg, hogy nagyjából tavasz óta a Microsoft vezetősége eldönötte, hogy lassan, de biztosan le fogják építeni az Xbox divíziót. Ez azt jelenti, hogy valószínűsíthetően ez az utolsó hagyományos platform alapú generációja a gépnek. Ha lesz is új az csak valamiféle nagyon korlátozott opcióként (pl egy emulációs környezet Win11ben).
Amit mondani akarok az az, hogy gyakorlatilag meg fog szűnni az Xbox konzol a generáció végre. Észvesztő sebességgel építik le az egészet amióta a döntés megszületett. Minden valamire való Xbox játék meg fog jelenni minden más platformra. PCre már most is megjelenik, de PS5re is meg fog. Az Indiana Jonesra még várni kell jövő év elejéig PS5ön, de a jövőbeni játékok szinte biztos hogy aznap fognak megjelenni és régieket is folyamatosan fognak átírni. Fordítva ez nem fog megtörténni így az Xboxot véglegesen egy felesleges platformmá fogják alakítani hiszen ha csak olyan játékokat futtat ami minden másra is van akkor értelmetlen tartani a gépet. A Game Pass előfizetés lenne ok, de mivel annak a gerince az Xbox konzolos felhasználóbázis amit ezzel totálisan le fognak építeni az elkövetkezendő években ezért az is meg fog szűnni illetve teljesen le lesz építve ennek megfelelően. Úgy hogy az Xbox platformnak a rákfenéje, hogy rengeteg nagy játék kihagyja vagy évekkel később érkezik a mai napig. Death Stranding 5 évvel később, Helldivers, FF7 Remake soha, Baldurs Gate 3 6 hónappal később, Wukong egyelőre sehol.
Elkerülhetetlen hogy a gépet a PS5höz hasonlítsuk hiszen a kettő rettenetesen ugyanaz. És sajnos teljesen igaz, hogy az Xbox nem más mint egy vacak PS5. Ami kis előnye van az Xboxnak itt ott (ingyenes és automatikus felhőmentés, chip szintű VRR vagy egy "értékesebb" Game Pass bérlet) az elhanyagolható ha minden alkalommal amikor egy új játékot bejelentenek akkor összeszorított seggel kell nézned a trailert hogy lesz-e Xboxra. Minden más platform AUTOMATIKUSAN mindent megkap amit le tud játszani. A másik probléma, hogy bár a Game Passal még mindig elég sokat lehet spórolni, a Microsoft játékok nagy része rettentesen gyenge. Ebben az egész generációban ami értékelhető az MStől az a Flight Simulator, Forza Horizon 5, Hifi Rush, (újabban) Call of Duty és gyakorlatilag ennyi. Indiana Jones ugye még függő, sajnos rengeteg MS játék jött ki kritikán aluli minőségben így nem tudod vakon azt mondani, hogy jó lesz. Totál lutri. Na most ezek miatt a játékok miatt meg valami véletlenszerű külsős Game Pass cuccok miatt (amik általában olyanok amikben a fejlesztőnek sincs bizodalma, hiszen különben full áron árulná) venni egy gépet, hogy bérelhesd ezeket havi ötezerért borzasztóan gyenge ajánlattá vált az utóbbi időben. Úgy hogy a gépnek gyakorlatilag nincs jövője.
Rénézhetsz a legújabb "This is an Xbox" reklámkampányra is. Az Xbox mint brand egy multiplatform címkévé válik, mindezt úgy hogy a saját ajánlataik továbbra is alapvetően gyengék. Szerintük ez a jövő én abszolút nem látom így, ezzel csak elüldözik azokat akik kitartottak mellettük eddig.
Én lemaradtam rengeteg nagy játékról az elmúlt évtizedben mert kitartottam a brand mellett, de feladatomnak érzem hogy figyelmeztessek minden jövőbeni tulajt, hogy tudja, hogy pénzkidobás ebbe a platformba fektetni. Semmi jövője nincs. Tavaly még nem ezt mondtam volna, de a most az most van. Ha tetszik valami újabb cucc az MStől akkor vedd meg a saját platformodon. Amikről lemaradhatsz az egy marék 360as cucc ami visszafelé kompatibilis az újabb gépeken jobb minőségben, illetve hogy várnod kell a portokra amíg az MS utoléri magát. Bár ha idáig ráért akkor valószínűleg kibírsz még valamennyit miközben olyan jó játékokkal játszol amik Xboxra sose vagy majd egyszer lesznek.
PCre pedig már 10 éve kiad az MS mindent tehát ott még előrébb vagy a portokkal és mivel már a Sony is kitolja a játékait max pár évvel később ezért azzal semmiképp nem foghatsz mellé. Switches játékok is mennek okosba így az a legidőtálóbb platform általánosan szólva manapság.
Én örültem hogy ezt végig olvashattam és megtudhattam ezt az információt,mert mint írtam sajnos nem foglalkoztat a játékipar már,de van egy szeretett series x-em.
Oké most el van rakva hogy ne csak porosodjon szegény,de így eléggé szomorú vagyok,mert ez egy szomorú hír:(
Akkor szerverek sem lesznek majd később úgy mint a régi őreg 360-nál?
Az első voltam amúgy nyílván.
A szerverek fenntartása attól függ, hogy mennyire fog összeesni az Xbox felhasználóbázis. A 360 online része még mindig megy, csak a játékok nagy része alól húzták ki a kiadók a szervertámogatást. Ott viszont ez nem akkora baj mert a játékok nagy része az peer to peer vagyis nem igényel központi szervert a játék. Újabb gépeken viszont szinte mindegyik, így ha ott lekapcsolják a dolgokat akkor játszhatatlan lesz minden. Állítólag lesz következő konzol, de nem tudom ki fogja megvenni amerikán kívül ahol még mindig vannak eladások. Ebben a generációban az MS gyakorlatilag kinyírta Európában a gépet. Nem is reklámozzák, barátom szeretne az új limited Galaxy editionból és nem tud sehol venni mert annyira nem küldtek a régióba. Csak Angliában van számottevő felhasználóbázisa a gépnek és meglepő módon itthon is viszonylag léteznek.
Ha már van géped akkor el lehet karistolni vele még egy darabig, de én már nem ugranék bele semmiképp. Akinek meg van az úgy készüljön, hogy az Xbox One és a Series annyira online függő, hogy nem is tudod használni őket ha nincs egy online regisztrált profil rajta. Első bekapcsoláskor kötelező bejelentkezni online. Tehát ha lelövik a szervereket (ami nyilván nem most lesz akkor is ha a gép kuka) akkor az összes újabb Xbox használhatatlan lesz. Az Xbox Seriesen még egy olyan plusz gond is van, hogy rengeteg játék pl az összes MS játékot le kell frissíteni a netről hogy fusson. Vagyis amikor majd lelövik a szervereket akkor berakod a Halo Infinitet és helló. Játszhatatlan. Van egy csomó játék ami csak Xboxra nincs lemezesen. Ezt figyelembe véve vegyen bárki bármit a gépre. Visszafelé kompatibilitáshoz is net kell. Még abban sem bízhatsz, hogy félre rakod nosztalgiának, mert erősen valószínű, hogy 10 év múlva előveszed és semmi nem fog működni rajta.
Én régi motoros vagyok engem már megfogtak erre a genre mert túl sok megvásárolt játékom van rá amit még nem játszottam (plusz Game Pass előfizetésem évekre), de már elkezdtem tervezni hogyn megyek át más platformokra és ha véletlenül tönkremenne a gépem (Series X) akkor szinte biztos, hogy egy PSt vagy PCt vennék a helyére a Switch mellé. Inkább vesszenek a játékok, de egy plusz forintot nem érdemes rakni a platformba szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!