Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen 2 Tb-s hdd-t vegyek a...

Milyen 2 Tb-s hdd-t vegyek a laptopomba ami gyors is?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy 7200 rpm-es 1 Tbs hddm van. Volt hogy vettem 2 Tb-set de vissza is küldtem mert csiga lassu volt a maga 5400-es sebességével. (percellek gyorsabb volt a 7200-es ami jelenleg van)

Milyen 2Tbs notebook hdd van ami nem lomha és nem lesz drasztikus külömbség sebességbe? (Ssd kilőve)

nov. 9. 21:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Ha sebességet akarsz, akkor ssd. Pont.
nov. 9. 21:23
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Nincs ilyen. Ha kell a sebesség akkor SSD.
nov. 9. 21:26
 3/13 anonim ***** válasza:
68%

SSD kilőve miért? Manapság már nem vennék HDD-t, csak és kizárólag adattárolásra jó. Viszont laptopban 99% hogy csak 1 meghajtó fér el, szóval gondolom erről futna a rendszered.

2.5" 2TB HDD nincs nagy választék, 30 ezerért kapsz.

2.5" 2TB SSD hatalmas választék, 45 ezerért már kapsz.

Értem én hogy +50% árban, de annyival gyorsabb is.

nov. 9. 21:27
 4/13 A kérdező kommentje:

Szinte folyamatosan megy a gép a munkam miatt.

Volt elég sok fél ssdm. de valahogy mind bedöglott 2 év vagy akár hamarabb.

Hddim meg még mindig jól mennek 5-6 év utan is.

nov. 9. 21:30
 5/13 A kérdező kommentje:
SSHD azok milyenek?
nov. 9. 21:31
 6/13 anonim ***** válasza:
59%
"Ssd kilőve" Miért?
nov. 9. 21:31
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem a legolcsóbb SSDt veszed akkor az éveket elmegy gond nélkül. Gyors is és keveset is fogyaszt.
nov. 9. 21:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Volt elég sok fél ssdm. de valahogy mind bedöglott 2 év vagy akár hamarabb."

Akkor hogy ellenpélda is legyen: 2015 októberében szóval több mint 9 éve vettem SSD-t (Samsung 850 EVO 250GB). Akkor még laptopban, majd idővel átkerült PC-be. Jelenleg HDSentinel szerint van rajta 47TBW 3,81 évnyi üzemidővel a háta mögött, és 86%-os a kondíciója. De amikor direkt SSD-hez készült tesztprogramot nézek, azok rendre jobb kondíciót írnak mint HDS szokott. Lényeg a lényeg, ez köszöni még mindig jól van. Van/volt több gépem mind SSD-vel, akár többel is egyben, de eddig tönkre egy sem ment. Nem kellene félni tőle.

nov. 9. 22:03
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem döglött már meg SSD-m és HDD-m is. Egy HDD-t én nyírtam ki úgy, hogy fordított polaritású tápot kapott (rosszul bekötött USB port), de ami magától romlott el az kattogni kezdett előtte. SSD-nél egyszer csak se kép se hang, nem látta a BIOS többé. Szóval én még mindig a HDD-ben bízom adatbiztonság szempontjából.
nov. 9. 22:44
 10/13 anonim ***** válasza:
75%

"Szóval én még mindig a HDD-ben bízom adatbiztonság szempontjából."

A kritikus dolgokat mented több helyre és akkor tökmindegy mi döglik meg a laptopban, de 2024-ben HDD napi használatra? :D

nov. 9. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!