Új gépnél I7 12700K és I7 13700 CPU között gondolkodok. Az alaplap Asus Prime B760-plus. Húzni nem fogjuk. A magasabb alapórajel miatt mégis 12700K felé hajlok. Nagyobb RAM MHz kezelés miatt viszont a 13700 a jobb. Mi a véleményetek? Melyik legyen?
A 230 Wattot bezabáló i7 szerinted nem fog melegedni?
A degradaciós problémák miatt nem vennék semmilyen 13700-at.
"időnként kékhalált okoz"
Nekem AM4-en omlott össze a gép a RAM miatt. Nem szerette a 3200MHz-et kb 2 óráig😎. Azt egy BIOS frissítés után semmi bajom nincs lassan 5 éve. Azóta 3600MHz-es ramokkal megy a gép röccenés nélkül. Bátyámnak építettünk egy 7800x3d konfigot egy jó éve, ott eleve BIOS frissítéssel kezdtünk 6000MHz cl36 memóriákkal hasít mint a reuma.
Neki egy hasonló bequiet hűtő van rajta. Nem a hő sok, csak hatékonyan kell elvezetni. Ezek a duplatornyos sokcsöves hűtők jók erre.
Ismerttségi körben van pár AMD nem nagyon hallok összeomló rendszerekről. Az én esetemet azért írtam le, mert volt ilyen akkor kicsit ideges lettem, de hamar megoldódott az is.
Gyereknek nem biztos, hogy kell brutális PC, a 7800x3d a mi esetünkben egy jól kereső ember hobby-ja, a munkához kevesebb is elég lenne.
Én a gyereknek egy 5600G-vel építettem gépet a "bányászláz" vége felé. Utána kapott egy használt Rx580-at, amit nemrég egy szintén használt rx6700xt váltott.
Egy R5 7600/i5 13400f 32GB ram és egy rx7600/Rtx4060 a gyerekek legnagyobb részének több mint elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!