Melyik a helyes döntés vga téren számomra?
A gépem jelenleg rendebn van vagyis hardver téren kivéve VGA mert ott már kezdem súrólni a határokat, még oké de már látom a limitet :)
rtx 4060ti 8gb om talán a 4gb lehet itt a szűk keresztmetszet de nem voltam jártas amikor megvettem pedig nem sokkal volt drágább a 16gb os model.
Viszont szeretnék egy kártyát venni és azzal nem szeretnék mellé lőni.
érdemes megvenni a 4070 ti szupert vagy várjak az 50 es szériával és ott vegyem majd meg az 5070 et pl vagy AMD VGA is jó választás lehet? Ott mikor is jön ki az új széria?
Jelenlegi procim: 7700x
RayTracing teljesítmény mennyire fontos? Ha igen akkor NVidia a nyerő, mert az RT sokkal jobb. Ha csak raszteres teljesítmény érdekel jó ár/érték aránnyal akkor az AMD is játszik, mert ők többet adnak kevesebb pénzért.
Ez nem egy hivatalos teszt, de nagyjából ekkora a különbség mondjuk a hasonló árú 7700xt és a 4060ti között.
Gondolom a 4060-ból, hogy FullHD-n tolod. Oda nem kellene azért csúcs kártya a 7800xt/4070(super) szintje bőven elég.
A következő generáció várhatóan jövő év elején érkezik. Ha olyat szeretnél azért még várni kell.
- Mire kell a káryta, mi az elvárás? 3D render, vagy gémelés, az is milyen felbontáson? Ultrára legyen húzva minden és semmi gond ne legyen függetlenül attól, hogy lehet az ultra beállítás csak 3-mal több falevél? *
- Mi az a határ most, amire kevés kezd lenni a mostani kártyád? Nekem egy 3060Ti 8GB van és a fullhd igényemnek teljesen megfelelő. Igaz nem is úgy vettem, hogy majd ezzel fogok GTA VI-ozni. No meg nem is vagyok már akkora hardcore gémer, hogy minden létező megjelenéssel játszak, időm sincs rá.
* Sokszor ezért nézek optimalizációs videókat, mert oké, hogy a szem látja, hogy a beállítás ultrán van és nem laggol a játék, viszont maga a beállítás meg nem ad hozzá semmit az élményhez, max X %-ban jobban terheli a kártyát. Tanulságos és néha megdöbbentő eredmények vannak beállítások között bizonyos játékok esetén.
Köszönöm a válaszokat!
Az 1 év az nem garancia lásd most is ha kijön az 50 es széria és annyira jó lesz főleg hogy az AMD enegedte a top szintet a kártyáiban miből gondolod hogy 1 év mulva kijön a 60xx széria? mert vszeg itt is 2 évig megmarad most az 50-es főleg úgy hogy egy 4080 4090 még 4 év múlva is vszeg "majdnem" csúcson fogja tudni a 4k-t
viszont azt nem tudom hogy melyik érné megjobban mert kb 100.000 különbség van újonnan most egy 4070 ti super és egy 4080 ti super között.
de a szívem jobban húz az 50es széria felé most a következő 4-5 évre letudnám a vga kérdést.
4060 ti full hd ultránál már kijön hogy határokat súrolja de ez lehetséges hogy a 8gb miatt is van mert az manapság már nem sok
Szerintem "átmeneti" kártyaként jól járnál egy hardveraprós RX 6900 XT-vel, kb. alig kéne ráfizetni. Ha nem számítjuk a ray tracinget, majdnem másfélszer erősebb és VRAM is van rajt bőven.
Az egy dolog, mikor jelenik meg az Nvidia 5000-es széria, de az elején megvenni sose a legjobb ötlet, mert jellemzően olyankor a legdrágábbak, plusz kiderülhetnek ilyen-olyan hibák is velük kapcsolatban. Én pl. nem szívesen lennék drága pénzen bétatesztelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!