Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Macbook air 2020 M1 -et...

Macbook air 2020 M1 -et milyen hasonló kategóriás notebook-ra tudnám lecserélni, hogy ne kelljen ráfizetnem?

Figyelt kérdés

8/256gb-os változat, gyönyörű állapotban, 83%-os akksival, magyar bill kiosztással, gari lejárt már.

Lenne értelme eladni, ahogy nézem 220 környékén mennek, és venni belőle egy újabb notebookot? Hasonló prémium terméket szeretnék. Huawei matebook például tetszett, vagy asus zenbook.

Használt, jó állapotú is játszik természetesen :)

okt. 21. 15:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Úgy hogy ne kelljen ráfizetni? Szerinted milyen prémium laptop kapható nyamvadt 220 környékén? Az az alsó kategória teteje, vagy a közép kategória alja maximum.

Mire használnád a laptopodat? Játszol? Használsz valamilyen komolyabb szoftvert, ami alá kell a vas? Sokat használod aksiról, fontos az üzemidő? Mekkora háttértárra lenne szükséged? (Gondolom a 256 elképesztően karcsú volt.)

okt. 21. 19:15
 2/8 retektorta ***** válasza:
Mire használod? Miért nem jó a mekbúk? Ha ezekre válaszolsz, könnyebb tippet adni, de 220 körül prémium gépet újonnan ne várj.
okt. 21. 19:21
 3/8 A kérdező kommentje:

csak netezni használom, meg szöveget szerkeszteni néha. Tehát semmire jóformán. Szeretem a prémium termékeket, ezért vettem anno ezt is. Írtam, hogy nem kell bolti újnak lennie, ezt is használtan vettem fél éves gépként.

Kíváncsi voltam anno, hogy mi az, amivel többet nyújt, de nem jött be a mac nagyon. Lehet hegesztek rá windowst, és úgy használom, ha azt mondjátok, hogy ennél sokkal jobb notebookot nem kapok.

Bár amire használom, lehet, hogy inkább megmarad :D

okt. 22. 06:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Természetesen nem fogsz tudni rá telepíteni Windowst és nyilván kismillió olyan laptop van újként, garanciával ennyi pénzért ami tökéletesen alkalmas erre a feladatra.
okt. 22. 09:42
 5/8 A kérdező kommentje:

hogyne lehetne rá?

[link]

okt. 22. 11:37
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"hogyne lehetne rá?"

Úgy, hogy nem lehet, illetve ha valaki mégis összehackeli, az a világ sz..pása lesz. Virtuális Windowst lehet rajta emulálni, de az egy kényszer megoldás. Ráadásul nem is túl régóta támogatja a Windows 11 az ARM processzorokat, szóval én azért kérdőjeleket tennék a minőségéhez is. Meg hát összesen 8 giga memóriával tuti lakodalmas menet lesz ez a szerencsétlen gépnek. :D

okt. 22. 12:50
 7/8 A kérdező kommentje:

Úgy olvastam fórumokon, hogy egész jól megy. De lehet akkor olyan, mint a ps2 emulátorok pc-n :)

Valami ilyesmin gondolkozok amúgy :

[link]

vagy thinkpad.. csak kérdés, hogy minőségre hozzák-e a mac szintjét?

okt. 22. 14:24
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Hangszóróban és kijelzőben általában nincsenek Mac szinten, de bőven vállalhatóak. Direkt kérdeztem, hogy mennyit használod aksiról a laptopot, mert ott iszonyat előnye van az ARM procis Maceknek. Ezek a laptopok is elmennek (aksi állapottól és használat módjától függően) 3-4 órát telepről, de ez egy Machez képest kb. semmi.

Első ránézésre az a bajom azzal a laptoppal, hogy csak 8 giga memóriája van. Ami nyilván szövegszerkesztésre meg netezgetésre elég, de én már általános használatra is 16-ot javasolnék az időállóság miatt. Mondjuk a RAM-ot otthon is könnyen lehet bővíteni, egy 8 gigás modul is kb. filléres tétel, szóval akár még okénak is mondhatjuk.

Mondjuk azt itt leszögezném, hogy mind az érintő kijelző, mind a tabletként való használat a világ humbugja. Tabletnek elképesztően nehéz, az érintő kijelző meg nagyjából 2 napig vicces, aztán utána az életben nem fogod használni.

okt. 22. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!