Ha 1 ssd kezd meghibásodni annak milyen jelei vannak?
hdd sentinelbe nem bizok mert az ssd-re mindig kamu dolgokat ír.
zsir uj márkás ssd-re sem irt 100%-ot hanem v mi 84-et
Mind a kettő előfordulhat: ha a vezérlővel van gond, akkor eltűnhet a kötet (volume) és nem látod intézőben/commanderben.
Ha a felület használódik el, akkor valóban egyes elemek csak olvashatóvá válhatnak.
A Sentinel nem rossz pedig, a százalék teljesen jó utalás állapotra. Ipari SSD-knél akár hosszú ideig is 100%-on maradhat (ezekre általában több petabyte írható) míg mondjuk a nem ipariaknál ez inkább néhány száz terabyte.
Ha lemegy kb. 75-80 alá, már érdemes elgondolkodni egy cserén.
Ma már evidens (és automatikus) hogy a TRIM funkció létezik és aktív (egyenletes felhasználás menedzsment). Illetve úgy lehet jól kihúzni az élettartamot, hogy nem rakjuk tele az SSD-t. Kb. olyan 10-20%-ot érdemes üresen hagyni. DE ha erre nem szeretsz figyelni, akkor még egyszerűbb, ha a kötetet (volume) egyszerűen 10-20%-al kisebbre készíted el. Tehát ha pl. 2TB-s SSD-d van (mondjuk 1950GB-os), akkor készítesz rajta egy 1800GB-os kötetet. Meg persze rendelj hozzá egy betűt.
És akkor tele is másolhatod.
3-mas
"Ha lemegy kb. 75-80 alá"
A zsir uj ssd is 84% ir ki tehát nem is értem
4
Az csak neked új miután megvetted vateráról.. Előtted már valaki 10 évig használta.
5-ös
" megvetted a vateráról."
Tehát akkor olyan nem is létezik hogy valaki pc boltban vásárol ssd-t magának?
6
olyan nem létezik.
Vagy az ssd 10 éves vagy a szoftver amivel teszteled.
Szerintem korrekt progi, a 2017-ben vásárolt SSD-re 95%-ot ír. Van egy ősrégi vinyóm amit csak adat tárolásra használok és azok közül sem a pótolhatatlanokról van szó, az 51%-os és szerinte 150 napot még bír.
CrystalDiskInfo ugyanúgy 95%-ot mond arra az SSD-re és ordít hogy caution arra a HDD-re. Egyeznek a hőfokok is, illetve az össz bekapcsolt idők is. Úgy hogy nem tudom mi a gond a Hard Disk Sentinel-el, próbáld ki te is a CDI-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!