HP Proliant DL360p gen 8 szerverre kéne tennem Windows Server 2016-ot. (Ez volt rajta) Az iso-t letöltöttem a MS oldaláról Rufussal MBR módban kiírtam USB drive-ra. Mit kell még tennem?
Mivel a szerver nem UEFI módban bootol, hanem hagyományos (Legacy/BIOS) módban, ellenőrizd, hogy Rufusban valóban a megfelelő beállításokat választottad ki:
Partition scheme: MBR
Target system: BIOS (or UEFI-CSM)
Ha UEFI módban próbálod elindítani a szervert, és nem sikerül, akkor lehet, hogy vissza kell állítanod BIOS módra.
A HP Proliant DL360p Gen8 esetében győződj meg arról, hogy a BIOS/Legacy boot opciók megfelelően be vannak állítva:
Indítsd újra a szervert, és lépj be a BIOS-ba (általában az F9 gombot kell nyomni a POST során).
Boot Mode: Ellenőrizd, hogy a Boot Mode Legacy BIOS-ra van állítva, nem pedig UEFI-re.
Boot Order: Győződj meg arról, hogy a pendrive az elsődleges boot eszköz a boot sorrendben.
Ha van hozzáférésed az iLO felügyeleti eszközhöz, használhatod a távtelepítés funkciót is, hogy az ISO fájlt közvetlenül a szerverhez társítsd anélkül, hogy USB pendrive-ot használnál.
Lépj be az iLO kezelőfelületére, és ott csatolhatod az ISO-t, mintha egy fizikai CD/DVD lenne a szerverben.
Ha a szerver mégis UEFI módban működik és a problémád abból adódik, hogy UEFI-re van állítva, akkor a Rufus-szal írd ki az ISO-t GPT partíciós sémával és UEFI célrendszerhez.
Partition scheme: GPT
Target system: UEFI (non-CSM)
Ha nincs másik géped, amely tud MBR módban bootolni, és ez egy szükséges lépés lenne, érdemes lehet átgondolni egy virtualizált környezet használatát vagy az iLO által nyújtott távvezérléses megoldásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!