Visszatehetem a CPU hűtőt kenőcs nélkul?
Én ilyet Core 2 Duo-val csináltam egy bütykölős gépen, nem lett baja.
Persze attól még nem ajánlott, mivel az elégtelen hűtés visszaveheti a teljesítmenyt, illetve hosszabb távon tönkremehet a CPU.
Semmi baja nem lesz, ha nincs alatta hővezető paszta. Van olyan gépem, ami falun van kint, kéznél nem volt paszta, évek óta úgy megy.
Pár fokkal melegebb lesz a CPU de ha alapvetően nincsenek túlmelegedési problémái akkor semmi gond nincs.
A hővezető paszta kb. 5-6°C jelent, jobb paszta esetén is nagyon max 8-10°C. Szóval nem ez fogja megváltani a hőmérséklet problémákat.
Nyilván érdemes tenni alá, szóval ha van rá lehetőséged, akkor pótold utólag.
Van automatikus védelem is amúgy a legtöbb cpuban, szóval túlmelegedés esetén először korlátozott lesz a teljesítmény, ha pedig túllépi a határt akkor lekapcsol a gép. Persze azért nem jó hosszú távon 80-100°C CPU-val operálni. De ha már ilyen hőfokokat ér el a CPU akkor ott nem a paszta vagy annak hiánya lesz a gond.
#3-nak igaza van. Egy 51 W TPS-s prociról beszélünk. Mégis mi baja lenne? Nekem is van olyan gépem hasonló procival, ami évek óta megy kiváló hőfokokkal.
Nem kell itt mindjárt lakástűzről fantáziálni
Ettől függetlenül ha lesz pasztád azért kend meg, de nyugodtan összerakhatod anélkül is.
Köszönöm a válaszokat! Összeszereltem így, és 10p standby + 25p civ6 játék után fölment 88 fokra, ezután azonnal kikapcsoltam. Nem tudom, hogy a 88 veszélyesen meleg-e, mert régebben nem néztem, hogy hány fokon operál.
Ezt a szoftvert használtam: [link]
A gyártó szerint a tokozáson mérhető megengedett legmagasabb hőmérséklet 65fok, ami állítólag 100 fok körüli legmagasabb maghőmérsékletet jelent - állítólag!
Ha ment a proci normálisan 88 fokon akkor nincs semmi baja, akár használhatod is így legfeljebb hosszú távon degradálódik egy kicsit. A procikban már 20+ éve van védelem, megsütni nem tudod mert leáll magától.
Hétköznap van, valahonnan vegyél "kenőcsöt" és kenj a borda alá. Rödvid távon, ha kerülöd a nyúzást pl játékot akkor gond nélkül használhatod így is.
#8: nem tetted vissza rosszul a hűtőt? Minden lába legyen rendesen lefogatva. Gondolom stock Intel CPU hűtő.
Lehet érdemes lenne kicserélned egy másikra. Nem nagy energiaigényű a procid, így le kellene hűtenie a hűtőnek.
Én azt mondom, hogy folyamatos max terhelésen ha 80°C alatt tud maradni az oké, afölött hosszú távon nem annyira. Még jobb, ha ez a hőfok 70°C körül megáll.
(#3-as voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!