Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez az összeállítás rendben...

Ez az összeállítás rendben van így?

Figyelt kérdés

2560x1080p felbontáson Ray Tracing mellett ez a konfig képes lesz elérni a játékok zömébe egy jó teljesítményt?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

szept. 29. 17:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
69%

A probléma az kérdező, hogy én speciel csak 1-2 teszt videót találtam eddig ami ennek az állítását cáfolná és igazolná ott pedig volt azért olyan játék 8500G proci mellett ahol bő 10% is volt az a pár százalék, persze ott egy RTX 4080 mellett 4K-ban. Ez a 4070 esetén is megeshet. Tehát erre számítsál. Az amúgy szerintem hülyeség, hogy az a 8400F, 55 ezerért rossz vétel lenne. Ideiglenesen jó lesz a proci. Később úgyis tud váltani. Bár nincs kizárva, hogy a hetes egy troll legyen. Ráadásul lehet az a troll aki ha valaki nem ért egyet vele akkor egyből letámadja a másikat, hogy buta, nem ért hozzá. Pedig előtte kicsit a tükörbe is bele kellene nézni és nem egoistának lenni. Akkor mit vegyen ugyanennyiért AM4-et amibe a legerősebb processzor annyit tud mint egy R5 7600 és később cserélni se tudja erősebbre? Vagy LGA 1200 ahol az I9 az a legnagyobb kazán és gyári hibás, az I7 bár kevésbé kazán de szintén. És a legerősebb értelmes választás az I5 14600K vagy I9 12900K ami szintén Ryzen 7600, 7700 szint körül labírozik. Vedd meg a 8400-at nézd meg, hogy teljesít vele a játék, és nézz benchmarkot a videokártyáddal, hogy mondjuk R5 7600-al, hogy szerepel ha sok az fps veszteség akkor lehetőleg gyűjts egy kis pénzt add el minél hamarabb a procit egy olcsóbb hűtővel, garisan talán még valaki meg is veszi annyiért amennyiért te most üzletből aki nem ért hozzá és nem veszi észre a Tray modellt, hogy jó áron van újonnan. És kis rá fizetéssel veszel egy Ryzen 7500F-et. Ha meg nincs pénzedakkor később rendezed a 8400F elbaszott proci lett, de alapvetően nem gyenge így sem. Nem kell egyből mindig mindenbe bele kötni igyis lehet kommentelni.

De amúgy mindenki csak a 8400F prociba kötött bele, de az úgy látom nem eset le senkinek, hogy Ray Tracing a lényeg tehát RX 6800 XT nem jó a kérdezőnek és az sem, hogy 4070 Supert is tudna venni annak a 4070-ek az árán. A DLSS 3 is az Nvidia mellett szól igaz, hogy a 21:9-es Full HD is még azon a határon belül van, hogy sok értelme legyen. Inkább teljes 2,5K monitornál vagyis 1440p esetén. Pedig nyers erőben az RX 7900 XT gyorsabb lenne. Ezek is vannak olyan fontos szempontok vagy fontosabbak mint az, hogy nem telik 7500F-re. A videokártya az első legfontosabb egy gépben csak közlöm gyengébbek kedvéért. Persze ha R3 4100 mellé akarna 4070-et tenni akkor én is kicsit erősebb és valamelyest gyengébb videokártyát szoktam ajánlani. Vagy ha most a Full HD monitor mellé a 4070 helyett 4090-et akart volna venni akkor egyből én is elküldtem volna 7800X + egyel alacsonyabb szintű kártyát venni. A 4070 Superre viszont rá sem kellene nagyon fizetni és emelett a 8400 mellett is 10-20% plusz teljesítményt kapsz.

szept. 30. 14:11
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem arra gondolt még ha nyers stílusban is, hogy ha az am5-ből neked a 8000g-s procik számítanak elérhetőnek, akkor talán jobb árérték arány válik számodra elérhetővé egy előző genes nemG-s procival.

Mondjuk figyelembevéve azt, hogy sima 1080p-nél magasabb felbontáson akarsz játszani, azt is rt-vel, így az is igaz, hogy a proci kompromisszumképesebb komponens számodra, mint a kártya.

szept. 30. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!