Milyen készüléket lenne érdemes vásárolnom?
Figyelt kérdés
Adott egy 2021-es Apple MacBook Pro 14 16/512GB, M1 Pro processzorral, amire már nincsen garancia. Ezzel szemben lenne egy 2023-as Apple MacBook Pro 14, 8/512GB, M3 processzorral, garanciával és jótállással. A fele akkora RAM mennyire érintene a mindennapi használat során? A jó akkumulátor üzemidő nekem alap, sokat utazok, így nem szeretném töltögetni a készüléket napközben. Átlagos felhasználó vagyok, netezés, böngészés, pdf szerkesztés, néha a photoshopot bekapcsolom, játékok közül is ritkán egy kis minecraft kikapcsolódásként. Esetleg ha bármi egyéb javaslatotok lenne, hogy nagyjából egy 500-550 ezres árkategóriában mozog, milyen gépet ajánlottok ami Apple és nem Windows alapú?szept. 28. 08:31
1/6 anonim válasza:
Fél millióért 8GB RAM ebben a szegmensben egyszerűen nevetséges. Szerintem tartsd meg a régit, főleg ha még Photoshopot is használsz.
2/6 A kérdező kommentje:
Megtartanám, de röhejes az, hogy 2 éves gépen az akkumulátor majdnem 15%-ot kopott, úgy hogy nagyrészt töltőn használom, 80 ciklussal és emellett 6 óra üzemidőnél nem bír többet... Pedig az is egy 450 ezres gép volt. Többször Windowsos gépet nem veszek, ezt egy életre megfogadtam.
szept. 28. 22:47
3/6 anonim válasza:
Nem értem, az akkumulátornak mi köze az operációs rendszerhez. Vagy más ok miatt nem vennél Windows-os gépet, csak Apple-t az ilyen akku ellenére?
4/6 A kérdező kommentje:
Annyi köze van hozzá, hogy előtte egy régi Macbook Airt használtam 4 éven keresztül és nagyon jól bírta az akkumulátora, sokkal kevesebbet degradálódott, illetve jobb üzemideje volt 4 évesen, mint a mostani Windowsosnak. Pedig az egy inteles gép volt. Megbántam a váltást és emiatt térnék vissza.
szept. 29. 14:04
5/6 anonim válasza:
Szerintem legfeljebb olyan márkájút ne vegyél (bár szerintem ez is hülyeség), ne olyan operációs rendszerrel ne, mert semmi köze a kettőnek egymáshoz, főleg ha jóval olcsóbb volt, mint a MacBook. Esetleg vegyél új(abb) akkut, olcsóbb, mint egy új gép, már ha ki lehet cserélni (szervizben).
6/6 A kérdező kommentje:
Ez egy ASUS készülék, melyet sokadjára küldtem vissza ezzel a problémával, de többször elutasította a szerviz, mert szerintük ez a normális. Úgy vettem meg, hogy a gyártó szerint napi 18 órát kibír (természetesen úgy kezeltem ezt, hogy ha már 10 óra megvan tökéletes a munka miatt). 2-3 hónapig tudott 9 órát nagyon neccesen, utána meg rohamosan romlott az üzemidő, jelenleg 4-5 órát tud nagyon visszafogottan, ráadásul úgy, hogy töltőről használtam gyakrabban. Mellesleg a semmitől forró lesz, a ventilátor zúg benne, pedig nem használok energiaigényes alkalmazásokat mindennapi szinten. Fogyasztóvédelemhez forduljak ebben az esetben? Jelenleg jobb ötletnek tűnik megszabadulni minél hamarabb tőle...
szept. 29. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!