Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a konfigról?

Figyelt kérdés

7 év után lecserélem a gépem és úgy döntöttem, hogy összerakok egy pöpec gamer PC-t. 10 éve konzolos vagyok (PS4/PS5) de amióta a Sony nyilvánossá tette a PS5 Pro árát, ami nettó pofátlanság, úgy döntöttem, visszatérek a jó öreg PC-hez.

Szóval a konfig:

-AMD Ryzen 7 5800X processzor (100-100000063WOF)

-Be quiet! Shadow Rock 3 processzor hűtő (BK004)

-GIGABYTE A520M S2H alaplap

-GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC V2 12G 12GB GDDR6X videokártya (GV-N4070GAMING OCV2-12GD)

-Kingston FURY Beast DIMM 2x16GB 3200MHz DDR4 memória (KF432C16BB1K2/32)

-Samsung 980 250GB M.2 SSD meghajtó (MZ-V8V250BW)

-Samsung 870 QVO 2TB SATA SSD (MZ-77Q2T0BW)

-CORSAIR Tápegység, CX Series CX550, 550W, 12cm, 80+ Bronze CP-9020277-EU

-CORSAIR 3000D Tempered Glass fekete számítógépház

Kérnék mindenkit, hogy mellőzzük a cinikus és szarkasztikus megjegyzéseket illetve a magas lóról lenézést. Jópár éve kiestem a hardware világból, ezt a konfigot némi utánajárással raktam össze, de lehetséges, hogy több ponton bele lehet kötni.

Köszi!

szept. 26. 15:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Tápegységből nem ártana valami jobb fajta gold minősítésű,illetve egy egy b550-es lap.
szept. 26. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez AM4 platform. Ha nulláról építed, van rá azért pénzed és későbbiekben számíthat a bővítés akkor inkább AM5-re építkeznék.

Ha AM4, akkor prociból lehet megérné a felárat az 5800x3d. Tápból komolyabban raknék alá, inkább egy FSP vagy Be Quiet! Gold minősítésűt.

Alaplapból is jobb lenne egy nem fapados verzió.

VGA attól függ. Ha használod az Nvidia specifikus dolgokat (vagy amiben erősebb az Nvidia) akkor ok, egyébként lehet AMD oldalról is szemezgetni.

Egy keretösszeg megadása lehet célravezetőbb lenne.

szept. 26. 18:57
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nos, maximum olyan 700.000-et szánnék rá.

szept. 26. 21:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is inkább AM5-t ajánlom, hacsak gamign akkor ryzen 7600 elég lesz és csak 10k-val több. Alaplap és ram doná meg az árát, de szerintem SSD-ből lehet spórolni és nem samsungot venni.

Tápnál is, legalább 600W gold szerintem. Seasonic, olcsóbb mint a COrsair és ugyanaz (konkrétan Seasonic a corsair egyik beszállítója)

szept. 27. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!