Kompatibilis lesz ez a winchester a régi gépemmel, és nem okoz majd gondot hogy csak 5400 rpm-es?
Mindegy is... nem rossz az, ha van egy boot drive SSD. Nem változtatnék ezen már, ha kialakult, mert ez az ideális.
Konkrétan mire van használva ez a gép? Milyen alkatrészekkel? Milyen oprendszerrel?
Amúgy elvileg csak bedugod (ha bios-ban be van kapcsolva a hot swap, akkor akár menet közben, mint egy USB-t), és meg kell jelennie a lemezkezelőben. Formázod és kész.
Nekem 3. gen inteles gépemnél volt valami 3TB korlát de sose jutottam el vele ilyen méretekig... volt egy progi hozzá, ami.feloldja, ez a leírása: [link]
32bites rendszereknél volt ilyen akkor? Az gondolom nem áll fenn nálad. Vagy ha igen, akkor inkább tényleg telepítsd újra 😃
Ha a rendszer SSD-n van minek akarnál HDD-ről bootolni?
Meg újra telepítésnél elég a picike SSD-t legyalulni, vissza telepíted a progijaidat, az adataid, meg ott vannak a D,E...stb meghajtókon.
A 8TB-s HDD-n nagyobb az adatsűrüség, szerintem kissebb lemezfordulat mellett is hasonló elérési időket fog produkálni, mint a régi 3TB.
Ha MBR-el használod a meghajtót az csak 2TB-ig tudja kezelni.
Az UEFI kezeli a 2TB feletti meghajtókat is.
"Konkrétan mire van használva ez a gép? Milyen alkatrészekkel? Milyen oprendszerrel?"
Videoszerkesztésre, netezésre, 2012-esnél nem újabb játékokra, és full hd-nél nem nagyobb filmekre. Asus M5A78L-M LX3 alaplap, hatmagos proci, 4 GB ram. 64 bites Win7-et és win 10-et futtatok rajta.
Nem akarok bootolni a 8 gigás vinyóról, a kérdés csak arra irányul, h ha beteszem a 3TB-s helyére, nem kell-e tartanom bármiféle kellemetlen meglepetéstől.
Szerintem ezen a régi gépen nem elérhető az UEFI. Szóval max 2 Gb-os partíciókra osztva tudom majd használni a 8 gigás vinyót ezen a gépen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!