Mire érdemes upgrade-elni egy GTX1070 és Ryzen 5 2600 párost?
Ha már upgrade én inkább mennék el a nyolc magosak felé tehát 5700X vagy 5800X3D.
Videókártyából szétnéznék a használt piacon is.
Ez erősen árfüggő. Használt RTX4070-et 200 000Ft-tól kapsz, míg mondjuk használt RX6900XT-t 170 000 körül. Utóbbi néhol erősebb, néhol gyengébb és sokkal többet eszik, de cserébe legalább 30 000-rel olcsóbb. Használt RTX4070 árában kapsz használt RX7900GRE-t is, ami talán a ray tracinget leszámítva mindenben jobb.
Szóval ás és hogy mire használnád.
Amit érdemes fontolóra venni:
Ha csak egy komponens frissítése mellett döntenél, akkor a GTX 1070-et érdemes előbb cserélni egy RX 6700 XT vagy RTX 3060 Ti szintű kártyára.
Ha mindkettőt frissítenéd, a Ryzen 5 5600 és egy RTX 4060 Ti vagy RX 7800 XT páros komoly előrelépést jelentene, különösen 1440p játék esetén.
Milyen felbontásban és milyen játékokhoz használnád a frissítést?
1080p-ben játszottam és ez lenne a cél továbbra is, de a magas grafikai beállításokat szeretném elérni az AC Shadows és a jövőre érkező MH Wilds esetén is. Sajnos a jelenlegi config már a Valhalla közepes beállításokat se szerette és ez meghökkentett.
Nem veszek többet Radeon-t, nagyot csalódtam a teljesítményében, mielőtt lecseréltem a GTX-re. Nem nagyon van keret RTX4070-re, de a tanácsod megfogadom. Egy jó középút a költségeket tekintve.
"Aztán full low grafon szinte összeszarta magát a Shadow of Tomb Raider-en"
Akkor ott valami user error volt, mert az RX580 kényelmesen veri a 3GB-os GTX1060-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!