Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A magasabb képfrissítésű...

A magasabb képfrissítésű kijelző telefonon is ugyan olyan érzés mint monitoron?

Figyelt kérdés

Gyártanak telefonokat 60hz, 90hz, 120hz, 144hz, 165hz kijelzőkkel és a jövőben terveznek magasabb képfrissítéssel is 175, 240hz-vel.

Telefonon is észre lehet venni a képfrissítés közötti különbséget átlag felhasználásban:pl görgetés, felvétel nézegetés, stb és játékban, jobb érzés lesz az újnak vagy szemnek, és könnyebbé, simábbá teszi a játékot meg mindent ugyanúgy mint pc, konzol esetén? Ahol a monitor, tv ugye a megjelenítő. Vagy telefonon nem lehet észre venni a nagyobb képfrissítést?

Igaz, hogy azt az átlagos 90-120 fps-t. Gondolom a legtöbb indie, régebbi játékok ilyen jól futtatásához is egy S21 szint kell vagy ezzel egyenlő android vagy IPhone. A nagy rendszer igényűekhez pedig az 0-2 éves csúcsmodellekre tippelek. Tehát egy Redmi Note 13-nak hiába 120Hz a kijelzője? Vagy a Motorola Edge 30-nak 144?

szept. 14. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Észre lehet venni, de nem éri meg a magas frissítési érték cserébe a rövidebb akkuidőért.
szept. 14. 21:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Telefonon jobb, mert ott többet görgetsz, illetve az ujjadat is ahogy húzod, sokkal finomabb, gyorsabb, reszponzívabb a mozgás. Monitoron csak feleolyan jó, mint telefonon... szerintem. Tehát az még egy plusz élmény-visszajelzés, hogy közvetlen ujjaddal mozgatod, és azt követi le a legapróbb mértékben is, min mikor a görgőt tekergeted gépen.

Megéri..? Kinek mi... szerintem az emberek 95%-a inkább a jobb akkuidőt választja, én meg jó vagyok a maradéj 5%-ba 😎

szept. 15. 00:33
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

De nem mindegyik telefonnak lesz rossz attól még az aksi ideje. Nekem az is elég ha egy napot kibír a telefon kevés használat mellett. A felső kategóriás telefonok meg bizony tovább is bírják.

Amúgy azért írtam ki a kérdést mert most jó áron betudok szerezni egy IPhone 14-et használtan jó áron 256gb, 97% aksival 145 ezerbe ami még alkudható is, de 13/14 Pro, Max is van 60-80 ezerrel drágábban. Csak most most nincs rá keret és arra még várnom kellene néhány hetet, hónapot. Meg számít az is, hogy tovább kapjon frissítést ami a 14 Pro esetén 80-100 ezres ráfizetést jelent. Ezért nem tudom megéri e ha van 144hz monitorom és hozzá jó gépem?

szept. 15. 10:33
 4/4 veszettkecske válasza:
100%
Igen, jól látható, de 90-120 Hz már bőven elég szerintem, mert ennél többet a szemed a kis kijelzőn nem fog észrevenni, míg egy nagy monitoron igen.
szept. 24. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!