Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szünetmentes tápegységek 7 és...

Szünetmentes tápegységek 7 és 9 amperesek? 9 amperesnél nagyobbat nem lehet kapni?

Figyelt kérdés

Nemrég ment tönkre a szünetmentesem (kb 6 évig volt meg) és kell vennem egy újat.

A korábbival is az volt a gond, hogy teljes terheléssel jó ha ment 1.5 percet.

Persze tudom óriási az energiaigény és nem is laptopot szeretnék de azért a 1.5 perc kevés. Jó lenne ha legalább 5 percet bírna.

Nézegettem most és szinte mindegyikben 7-9 amperes akkumulátor van. Mindegy hogy 2000va-t nézek vagy 3000va-t max 9 amperessel találkozom.

Pedig gondolom az áthidalási időt elsősorban az határozza meg, hogy mekkora az akkumulátor a szünetmentesben.

Ezt direkt csinálják hogy 9 amperesnél nincs nagyobb? Vagy én vagyok a béna és nem találok?

Vagy létezik csak nagyon drága?

9 amperes szünetmenteset lehet már kapni 80-100 ezerért én hajlandó lennék 150-ert is venni ha lenne olyan, amiben 9 ampernél nagyobb az akkumulátor. De nem találok.

szept. 5. 11:59
 1/6 BeefEater ***** válasza:

Miért ne létezne? Vannak olyan moddel is, amire külső akkut is csatlakoztathatsz és addig növeled az áthidalási időt amíg csak el nem fogy a pénzed.

Például APC SMX1000I. A 150ezer forint erre egy kicsit kevés lesz, valószínű még akkor is, ha használtban gondolkozol.

szept. 5. 13:36
 2/6 Szirty ***** válasza:

"Pedig gondolom az áthidalási időt elsősorban az határozza meg, hogy mekkora az akkumulátor a szünetmentesben."

Az áthidalási időt az akku kapacitása és a táplált terhelés teljesítményfelvétele együtt határozza meg.

szept. 5. 15:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Szünetmentes tápegységeknél (UPS) az akkumulátorok kapacitását általában amperórában (Ah) adják meg, és ezek különböző méretben elérhetőek, attól függően, hogy milyen terhelést kell kiszolgálniuk és milyen hosszú ideig. A 7 Ah és 9 Ah kapacitású akkumulátorok elég gyakoriak a kisebb UPS-eknél.

Ha nagyobb kapacitású akkumulátorra van szükséged, akkor természetesen léteznek 9 Ah-nál nagyobb kapacitású akkumulátorok is. Például elérhetőek 12 Ah, 18 Ah, sőt akár 100 Ah kapacitású akkumulátorok is, amelyeket nagyobb vagy ipari UPS rendszerekhez használnak. A méret és a kapacitás igényétől függ, hogy milyen típusra van szükséged.Az akkumulátor választásánál figyelembe kell venni az UPS teljesítményét, illetve a kívánt üzemidőt és terhelést. Ha nagyobb kapacitást keresel, érdemes olyan UPS modellt választani, amely támogatja a nagyobb akkumulátorokat vagy bővíthető több akkumulátorral.

szept. 6. 19:32
 4/6 anonim ***** válasza:
12 Ah és 18 Ah kapacitású szünetmentes tápegységeket (UPS) több helyen is találsz online. Például a 7 Stars SHL18 18Ah 12V UPS akkumulátor, amelyet kifejezetten hosszú élettartamra (akár 10 évre) terveztek, elérhető kb. 20,955 Ft-ért.
szept. 6. 19:35
 5/6 A kérdező kommentje:

Ez jó #4 köszi.

Általános kérdés:

Nem tudtam, hogy vannak olyan szünetmentesek amiket bővíteni lehet. Ezek milyen fajták? Milyen szűrőt állítsak be?

Amiket én láttam azok mind zárt rendszerek.

szept. 7. 00:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Olyan szünetmentes tápegységeket (UPS-eket) keresel, amelyek bővíthetők, valószínűleg az akkumulátor kapacitásának növelése érdekében. Az ilyen bővíthető UPS-ek rendszerint rack-szerelhető vagy torony formátumú professzionális eszközök, amelyeket adatközpontokban, szervertermekben vagy nagyobb vállalatoknál használnak.

Az alábbi típusokra érdemes figyelni, amikor szűrőt állítasz be a kereséshez:

Online UPS

Ezek biztosítják a legmagasabb szintű védelemet, és általában bővíthető akkumulátorokkal érkeznek.

Hasznos, ha az a célod, hogy hosszabb ideig működjenek vészhelyzetben.

Rack-szerelhető modellek

Ezeket adatközpontokban használják, és jellemzően több akkumulátor-modul hozzáadására van lehetőség.

Ha nagyobb rendszereket szeretnél lefedni, fontos szempont lehet.

Hosszú készenléti idejű UPS

Azokat a típusokat keresd, ahol az „extended runtime” vagy „long runtime” kifejezéseket látod, mert ezek általában bővíthető akkumulátorral rendelkeznek.

Külső akkumulátor modul támogatás

Keresd az olyan modelleket, amelyek lehetőséget kínálnak külső akkumulátor modulok (EBM - External Battery Module) csatlakoztatására. Az ilyen típusú UPS-ekkel több akkumulátort is hozzáadhatsz, ezzel megnövelve az üzemidőt.

Gyártói szempontok

Olyan gyártók UPS-eit érdemes keresned, mint az APC, Eaton, Vertiv, vagy a CyberPower, mert ezek kínálnak bővíthető modelleket.

Szűrőbeállítások javaslata:

Típus: Online vagy kettős konverziós (online double-conversion) UPS.

Kiegészítő akkumulátor csatlakoztathatósága (External Battery Pack support).

Teljesítmény (VA) értéke az igényeid szerint.

Rack vagy torony kialakítás (ha szükséges).

Ezekkel a szempontokkal könnyebben megtalálhatod a bővíthető modelleket.

szept. 8. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!