Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég egy IPv6-os cím a VPS-nek?

Elég egy IPv6-os cím a VPS-nek?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen olcsóbbak a VPS-ek ha nincs IPv4 cím (Hetzner stb.), működhet így is egy webszerver? CloudFlare támogatja a AAAA címeket.
aug. 31. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Elég. Ha azt akarod hogy ipv4 kliensek ne érhessék el.
aug. 31. 16:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Azért már a legtöbb rendszer ismeri az IPv6-ot és technikailag csak egy réteg a TCP/IP kommunikációban. Nem gondolom, hogy bármi problémád lenne vele.

Ez az oldal is csak IPv6-ként fut: [link]

aug. 31. 17:41
 3/8 anonim ***** válasza:

[link] is unreachable.

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

aug. 31. 17:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem megy:

scheme https

host loopsofzen.uk

filename /

Cím[2001:8b0:0:30::666:102]:443

Állapot200OK

Verzió HTTP/1.1

Átküldve 1,17 kB (3,14 kB méretű)

Hivatkozó házirendstrict-origin-when-cross-origin

Prioritás kéréseHighest

DNS-feloldásRendszer

aug. 31. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Elhiszem, de nekem nem megy :) (Telekom, Fedora linux, Chrome) És valószínű, hogy más pár100 millió eszközön ugyanígy nem megy.

Ha a végpontod olyan, hogy nem számít, ki éri el, akkor mehet az ipv6. Egyébként ha zavartalan szolgáltatást szeretnél, akkor marad az ipv4.

aug. 31. 18:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát én sem tudom kinyitni se Firefoxon se Edge-n (Chrome) :/
aug. 31. 21:49
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem sem megy, mert nálam nincs konfigurálva IPv6.

Ha viszont teszel a VPS elé egy Cloudflare proxyt, akkor lehet elég az IPv6. Bár ha neked sincs IPv6-od, akkor SSH-n se fogod elérni, hacsak nem konfigurálsz Cloudflare zero tier tunnelt.

aug. 31. 21:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha megoldja a CloudFlare helyettünk (webszerver látogatónak) akkor elégedett lennék vele, nem kell más. Minden oldal CF keresztül megy a WAF és a CDN miatt.
szept. 1. 00:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!