Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vásároltam egy I9-9900k...

Vásároltam egy I9-9900k processzort és nem nyújtja az 5Ghz-es teljesítményt. Ezzel kapcsolatban kérhetnék egy kis segítséget?

Figyelt kérdés
Egy Predator orion 3000 az alapgép a benne lévő I5-öt már gyengének találtam.

aug. 26. 16:32
1 2
 1/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

ebbe a "gamer" gepbe egy extrem fapados alaplap van

ismerni kellene tiedbe is milyen pontosan az alaplap

mit hoz akkor a proci?

es mikor nem hozza 5GHz et?

milyen hutot hasznalsz hozza?

ha csak belenyomtad piszkalas nelkul akkor 4,7GHz et tud nyujtani 8magos turbo modban

ha ennyit nyujt tul jo is minden

5GHz re csak 1 magon kepes

piszkalashoz az alaplap ha olyan gyartoi mint gondolom, hutes nelkuli

nem elegseges

cpu hutot ha valami gyari, akar a regi i5 ose akkor az szinten nem eleg

gyarti tapja is szamithat hiszen boven 2x annyit fogyaszthat ha rendesen megpiszkalod (220W kb., mig alapon 95W os)

aug. 26. 16:46
 2/12 anonim ***** válasza:
84%
Tudtommal B360 chipsetes alaplap van benne, azzal pedig nem lehet tuningolni, csak a gyári turbó órajeleket tudja használni.
aug. 26. 17:55
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
De ez a proci 3.60 GHz es, csak a pár pillanatig futó Turbo Boostja 5GHz..
aug. 26. 18:05
 4/12 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
45%

amugy ha 9600K lett voln elozo i5 akkor 1 magon nem nagy elorelepes az uj proci 5% kb. Elhanyagolhato

osszszalon persze mar jobb lenyegeben 2x annyit nyujt

ha jatek miatt volt akkor viszont legtobb 8magon megy legjobban aminel mar annyira nem nagy a kulonbseg mintha 16 szalat is ki tudna hasznalni (van ami igen, de nem sok)

aug. 26. 18:13
 5/12 anonim ***** válasza:
80%
2 magon tud 5 Ghz-et,4 mag felett 4,7-et tud.már ha ki tudja szolgálni az alaplap.nálad mekkora órajelen ketyeg?
aug. 26. 19:32
 6/12 A kérdező kommentje:
Maximum 3.60Ghz-t
aug. 27. 13:48
 7/12 A kérdező kommentje:

@Közveszélyes Kontár

Elméletben egy PO3-600 alaplap van benne. Jelenleg a gyári hűtő van benne, de plusz külső hűtéssel le tudtam tornászni 80° köré. Egy 500W-os Liteon táp van benne.

aug. 27. 14:00
 8/12 anonim ***** válasza:
A cinebench programmal ellenőrizd le.nézd meg a biosban hogy a turbó clock engedélyezve van -e,frissítsd a biost.főleg ha 8 genről váltottál.
aug. 27. 14:52
 9/12 A kérdező kommentje:
Lefrissítettem már, de nincs ilyen opció még hasonló se.
aug. 28. 13:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Játék alatt gyárilag kellene a 4.7GHz-t hoznia, ahogy előttem is válaszolták már.

Hol/mivel nézed a CPU órajelet? MSI Aferburner (RivaTuner)-rel aktívan tudod nézni a dolgokat játék alatt is.

Itt esetleg olvashatsz, lehet nálad is ez a gond:

[link]

aug. 28. 15:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!