Vásároltam egy I9-9900k processzort és nem nyújtja az 5Ghz-es teljesítményt. Ezzel kapcsolatban kérhetnék egy kis segítséget?
ebbe a "gamer" gepbe egy extrem fapados alaplap van
ismerni kellene tiedbe is milyen pontosan az alaplap
mit hoz akkor a proci?
es mikor nem hozza 5GHz et?
milyen hutot hasznalsz hozza?
ha csak belenyomtad piszkalas nelkul akkor 4,7GHz et tud nyujtani 8magos turbo modban
ha ennyit nyujt tul jo is minden
5GHz re csak 1 magon kepes
piszkalashoz az alaplap ha olyan gyartoi mint gondolom, hutes nelkuli
nem elegseges
cpu hutot ha valami gyari, akar a regi i5 ose akkor az szinten nem eleg
gyarti tapja is szamithat hiszen boven 2x annyit fogyaszthat ha rendesen megpiszkalod (220W kb., mig alapon 95W os)
amugy ha 9600K lett voln elozo i5 akkor 1 magon nem nagy elorelepes az uj proci 5% kb. Elhanyagolhato
osszszalon persze mar jobb lenyegeben 2x annyit nyujt
ha jatek miatt volt akkor viszont legtobb 8magon megy legjobban aminel mar annyira nem nagy a kulonbseg mintha 16 szalat is ki tudna hasznalni (van ami igen, de nem sok)
@Közveszélyes Kontár
Elméletben egy PO3-600 alaplap van benne. Jelenleg a gyári hűtő van benne, de plusz külső hűtéssel le tudtam tornászni 80° köré. Egy 500W-os Liteon táp van benne.
Játék alatt gyárilag kellene a 4.7GHz-t hoznia, ahogy előttem is válaszolták már.
Hol/mivel nézed a CPU órajelet? MSI Aferburner (RivaTuner)-rel aktívan tudod nézni a dolgokat játék alatt is.
Itt esetleg olvashatsz, lehet nálad is ez a gond:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!