Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez mennyire jó PC játékra?

Ez mennyire jó PC játékra?

aug. 22. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Kíváló, viszont RAM-ból ma már nagyon ajánlott a 32GB.
aug. 22. 21:52
 2/7 anonim ***** válasza:
6%
Bőven elég a 16 GB memória. A VRAM sokkal fontosabb.
aug. 22. 23:55
 3/7 anonim ***** válasza:
#2 Ügyes vagy, vásárolni szeretne a kérdező egy gépet sacc/kb fél millióért. És ha úri kedve úgy tartaná játszana a Rust vagy a Hogwarts Legacy nevű bughalmazokkal (van még ezeken kívül is). Amik úgy zabálják a RAM-ot mintha kötelező lenne. Tényleg megéri 20000-ret spórolnia a Ram-on. Ami a konfig kb egyetlenegy gyenge pontja.
aug. 23. 08:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Játszottam a Hogwarts-al és bőven elég volt a 16 GB RAM hozzá. Mit írtam sokkal fontosabb a videokártya memóriája, mert a rosszul optimalizált játékok felzabálják. Azt pedig nem lehet utólag bővíteni. De felőlem mindegy ki mit tart prioritásnak, én csak jót akartam. Egy új videókártya nem pár tízezres tétel.
aug. 23. 09:53
 5/7 A kérdező kommentje:
A 16gb ram úgy néztem, hogy a játékok 90%-nak elég. És aminek nem az is legfeljebb beakad néha, de nem teszi játszhatatlanná. Ezért úgy vagyok vele később még ráérek venni plusz 16-ot. Mivel azzal már a keretbe se férnék bele. De azt akarod mondani a 12-16gb vram kevés lenne? Azért írom így mert RTX 4070-en is gondolkodtam a DLSS 3 miatt. Egyébként egy 21:9 képarányú 2,5K monitorom van 200Hz képfrissítéssel.
aug. 23. 10:01
 6/7 anonim ***** válasza:

A linkelt kártya teljesen jó, de ha dönteni kell, akkor inkább a VRAM-ra költs, ne a számítógép RAM-ra, csak ennyi volt az üzenet lényege. Az a 16 GB RAM bőségesen megfelel még pár évig, ezért ne bocsájtkozz felesleges extra költekezésbe, mert valakinek a duplája jelenti az ingerküszöböt.

Egyébként 4070-et nem vennék már, inkább 4070 Ti, abból is inkább a Super változat.

aug. 23. 14:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Csak, hogy a 4070 Ti valahol 270-300 ezer között szokott kezdődni, a 4070 Ti Super meg 330-350 között. Ezek erősebbek nyílván de szerintem a sima 4070 teljesítménye is teljesen jó még most fél QHD monitor mellé. 200 fps amúgy sem cél mert abba még lehet a 4080 is belefulladna meg a proci is necces lenne. A 4070 Super is 250 felett van és nem sokkal erősebb mint a sima vagy pedig a 7900 GRE, 7800 XT. De a dlss 3 miatt jobb lehet a helyzet az nvidian.
aug. 23. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!