Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdems bios-t frissíteni az...

Érdems bios-t frissíteni az alaplapon ezzel a tematikával?

Figyelt kérdés

Amint kijön 1 új én már nyomom is viszont a bios nem játék így jobb ezzel várni és mindig 1 verziót kihagyni?

alaplap: Asus B650E-F

Amúgy van olyan hogy a teljesítményt is befolyásolja egy frissítés pozitív irányba?

aug. 22. 16:59
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Én nem szoktam BIOS-t frissíteni csak akkor, ha kompatibilitási gondjaim vannak vagy nem stabil a lap. (Céges vagy védett környezetben már másabb, ha valami security issue-t ezen keresztül tömnek be akkor érdemes lehet).

Egyébként szerintem mindig meg kell nézni a changelog-ot (hogy mi változott). Ha megéri, akkor hajrà. Szerintem ritka az, hogy teljesítményt pozitív irányba módosítana egy BIOS update, leszámítva a kompatibilitási gondok által "nyert" teljesítményt.

aug. 22. 17:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Az amd a DDR5 RAM stabilitással küzd még jelenleg is, így többnyire a BIOS frissítések egy új agesa szabványt tartalmaznak. Illetve nyilván az alaplapspecifikus javítások is benne lehetnek.

Tehát ha csak agesa frissítés jön, de neked nincsenek ram stabilitási problémáid, akkor felesleges frissíteni. Ha egy akármilyen alaplap specifikus javítás jön, ami esetleg téget totál nem érint, az se tudod mi az, meg egyébként sincs semmi problémád, akkor kihagyható.

aug. 22. 18:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Woooo na most olyat mondtál ami basszus de van :O nem is tudtam hogy talán ezért?

Ugye a lapom egész jó ehhez vettem g skill trident 6000mhz z5 2x 16gb cl30 at

és néha (párszor) bedb rögtön a biosba bekapcsoládnál hogy a tweak módott amivel elvileg valóban 6000mhz n fut (amúgy mindig visszarakja magát 4500mhzbe) kapcsoljam vissza mert instabil volt vele. Nem is értettem miért van ez mikor a lapom támogatja és a ram sem egy rossz darab

aug. 22. 18:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Én mindig várok 1-2 hetet mielőtt felrakom a friss biost.
aug. 22. 21:38
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát igen, a proci a hibás, meg az amd...
aug. 22. 23:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!