Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptoppal kapcsolatos probléma...

Laptoppal kapcsolatos probléma, segítene valaki?

Figyelt kérdés
Egy Acer TravelMate 7720-as notim van, eredetileg 2,2Ghz-es a cpu. A baj az, hogy ha akár egy flash videót vagy filmet stb. nézek, gyakran hallom, ahogy a ventilátor felpörög a hűtés miatt, és ilyenkor visszaveszi magát a cpu 800-900 mhz-re és borzalmasan akad minden. Elég sz@r úgy csinálni bármit is, hogy fél percenként ez megtörténik. A ventit néztem, nem poros, ráadásul a gép maga is egy állványon van, hogy alatta járni tudjon a levegő. Külön hűtő "padot" még nem próbáltam, de sok reményt nem fűznék ahhoz se. Korábban ezt nem csinálta. Biosban és netről leszedett ált. utilityben sem találtam olyan beállítást, hogy a cpu dinamikus állítgatását letiltsam. Ja, amúgy 90-100 fok körüli a két mag, de az intel szerint ennyi az üzemije. Valami ötlet? Kösz!
2010. nov. 2. 14:57
 1/4 anonim ***** válasza:
90-100foknál ne csodálkoz ha leszabályoz a proci ez természetes. Ha tényleg nem poros én visszavinném gariba.
2010. nov. 2. 15:00
 2/4 anonim ***** válasza:
Az a gáz, hogy újra kéne húzni. Ezzel kizárnád a szoftveres problémát. Ha így is ez a helyzet, akkor vidd szervizbe! Ez a 100 fok meredek kicsit...
2010. nov. 2. 22:30
 3/4 A kérdező kommentje:

Naja, nekem is meredeknek tűnt, de megnéztem a gyártó oldalán, és stimmel: [link]

Az újrahúzás megvolt, korábban xp volt fent, annál is nekiállt akadni meg felforrni, most meg w7 van pár hónapja. Talán közvetlen install után nem csinálta, de mostanra megint.

Azért kösz!

2010. nov. 4. 16:02
 4/4 anonim ***** válasza:
Ugyan ez a probléma ami érdekes hogy nálma Windows7 nél még a legerősebb játéknál sem jön elő a porbláma, Linuxon meg már a zenelejátszótól is
2011. jún. 7. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!