Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » IPhone SE 2020 megéri még...

IPhone SE 2020 megéri még megvenni ?

Figyelt kérdés

2024. aug. 21. 09:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Milyen szempontból? Nekem SE2016 van, a mai napig tökéletes igaz már a 3.akksit fogyasztja. 😉

Ha csak telefonálni, tartalom fogyasztásra/netezésre, és fotózásra használod mint én hibátlan. Ha fontosak az új feature-ök akkor újjabb modellt kell venni.

Speciel nekem évek óta nem tudnak olyan világrengető újdonságot mutatni ami vásárlásra ingerelne. Szerintem SE2020/se2022 lesz a következő telóm.

2024. aug. 21. 10:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszodat
2024. aug. 21. 10:53
 3/4 anonim válasza:

Sztem igen! Az ios 18is telepíthető rá, én is most fogok 6sről váltani rá.

(amire már az ios16 sem megy fel, és volt több app már volt amit használtam volna de emiatt nem lehetett feltenni.)

szept. 24. 16:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Használtan az iPhone SE 2020 állapottól függően 50.000 Ft körül megy, az SE 2022 pedig 75.000 Ft körül (ennyiért kaptam kereskedőnél garanciával egy karcmentes készüléket). Mindkettőnél a 64 GB-os modellre értettem az árat, ha valakinek nagyobb tárhelyre van szüksége, az drágább. Méretben és kinézetben a kettő azonos (a színárnyalat picit más, de ránézésre nagyon nehéz, szinte lehetetlen megállapítani a különbséget).

Az iPhone SE 2020-ban A13 processzor és 3 GB RAM van. A processzor függvénye, melyik iOS verziót kapja meg. A jó hír, hogy az Apple nemrég növelte a támogatási időt, így az A12 meg fogja kapni idén októberben az iOS 19-et, azaz az A13 még egyel többet kap, iOS 20-ig lesz frissíthető. Ez azt jelenti, hogy új szolgáltatásokat 2027 őszig, biztonsági frissítéseket pedig 2029-ig fog kapni. A hardver mai szemmel nézve sem rossz, egy középkategóriás Android telefon szintjét hozza, és még néhány évig támogatott lesz, így összességében érdemes megvenni.

De nézzük az iPhone SE 2022-őt, ez árban használtan 25.000 Ft-al magasabb. Cserébe A15 processzort, 4 GB RAM-ot, és 5G támogatást ad. Az A15 processzorhoz még legalább négy iOS frissítést adnak ki, azaz 2029 őszéig kap új funkciókat, és 2031-ig bizonsági frissítéseket. Sebességben kicsit gyorsabb, kicsit erősebb a hardver, de napi használat során ez nem feltűnő (az SE 2020 is elég gyors). Az 5G támogatás viszont elég erős érv mellette, különösen ha sokat használsz mobilinternetet, én 700 Mbit/s feletti sebességet is mértem, de a 400-500 Mbit/s-ot a toronytól messzebb is simán hozza, ez többszöröse a 4G sebességéhez képest.

Összességében az iPhone SE 2020 jó vétel, ha a legolcsóbb még évekig támogatott iPhone-t keresed használtan. De ha egy kicsit hozzá tudsz tenni, az iPhone Se 2022 jobb vétel, tovább lesz támogatott, és támogatja az 5G hálózatokat is.

Ha viszont már van egy iPhone SE 2020-ad, azt nem biztos, hogy érdemes az SE 2022-re cserélni, mivel szinte egy az egyben ugyanaz lesz, sebességre sem fogod nagyon érezni a kettő közötti különbséget, inkább 2-3 év múlva fog kijönni a különbség, amikor az SE 2022 még kap új iOS verziót, az SE 2020 pedig már nem. Ezért akinek SE 2020 van, leghamarabb 2027 nyarán-őszén érdemes gondolkoznia a cserén, bár biztonsági frissítéseket még sokkal tovább fog kapni, de új iOS verziót nem, ezzel új szolgáltatásokat sem. Így ekkor lehet dönteni, hogy megfelel-e a régi (amihez még 2029-ig lesznek biztonsági frissítések, és alkalmazás frissítések is), vagy inkább friss verziót szeretnénk használni. Ha viszont a 2029-es eljön, akkor tényleg szükséges lesz a csere, de addig jó lesz.

jan. 18. 09:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!