Vezetékes billentyűzet Fn gombbal?
Ismertek USB, vezetékes billentyűzeteket Fn gombbal?
Nem kell hogy mechanikus legyen, nem kell háttérvilágítás se multimédia gombok, viszonylag kis méretű érdekelne, numpad és numpad nélküli változatban is.
Mert olyan eszközhöz lenne csatlakoztatva amely igényelné az Fn gombot.
Szeretem ha van nálam egy ilyen és nem a notebook zsúfolt billentyűzetét kell használnom.
Amely asztali billentyűzetekkel találkoztam eddig, azok nem tartalmazták.
"Mert olyan eszközhöz lenne csatlakoztatva amely igényelné az Fn gombot."
Nincs olyan eszköz ami "igényelné" az Fn gombot. Az Fn gomb arra való, hogy egy-egy gomb 2 funkciót is ellásson, és a másodikat Fn lenyomása mellett tudd végezni. Amire rácsatlakoztatod, ebből nem lát semmit, csak az érkező parancsot.
Árukeresőn keress rá és a képeket nézd meg, főleg olcsóbb billentyűzeteknél van nagyon sokszor Fn gomb. Pl. Genius-nál rengeteg: [link]
"nem a notebook zsúfolt billentyűzetét kell használnom"
Ha jól értem, akkor azért gondolod hogy neked _kell_ az Fn gomb, mert a notebook-on is van? Emiatt nem kell. Ha pl. a laptopon Fn+F1-el növelsz hangerőt, és rádugsz egy USB billentyűzetet amin nincs Fn gomb, hanem egy teljesen különálló hangerő növelő gomb, ugyanúgy fog működni. Tovább megyek: ha egy USB billentyűzeten lenyomod az Fn gombot, ebből a számítógép semmit sem fog érzékelni. És a számítógép abból semmit nem fog tudni megkülönböztetni, hogy neked Fn-es billentyűzeten Fn+F1-re növelsz hangot, vagy Fn nélkülin a hangerő növelése gombbal növelsz. Egy az egyben ugyanazt a parancsot fogja megkapni USB-n.
Ismerősnél működött asztali billentyűzeten az Fn, csak a típusát felejtettem el.
Amit vettem régebben (Logitech K120) azon nem volt Fn.
Nemcsak hangerőt kell állítani hanem fényerőt is, stb-stb.
Vagyis neked valóban nem kell Fn.
Ráadásul fényerő állítós billentyűzetről nem is tudok, hiszen ezeket 99%-ban asztali PC-hez veszik, aminél nem állítasz fényerőt csak a monitoron magán.
AutoHotKey + ControlMyMonitor-al olyan billentyűkombinációra állítasz fényerő változtatást amilyenre csak akarsz: [link]
De akkor tudjuk meg végre hogy neked miért kell Fn-es billentyűzet, mire használod? Ami eddig megvan:
- hangerő állítás
- fényerő állítás
- média szünet? léptetés?
Fényerőt leszámítva van billentyűzet ami mindezt Fn-el tudja, van ami Fn nélkül, mert média billentyűzet, és erre dedikált gombjai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!