Mi történik akkor hogy ha az alaplapom nem tàmogatja a PCIe 4.0-t csak a kettőt és a 3.0-t és egy olyan ssd-t teszek bele aminek a tulajdonságai közt ott van a PCIe 4.0 ?
Nekem így van a gépemben 4.0-s SSD.
Nem M2-be raktam (ott a régi volt/van), hanem vettem PCI foglalatba való M2-es átalakítót.
Beraktam a PCI 1.0-ba megnézni a sebességet (kis csatlakozója van 1.0-ba belefér), aztán a 3.0-ba. 3.0-ban ugyanazt a sebességet hozta, mintha az alaplapi M2-be raknám. (Teszteltem M2-ben is). Annyi előnye lenne ennek az átalakítónak, hogy a jelenleg 50 fokos SSD-met hűtené egy extra ventilátor. Amit adtak hűtőt azt ráraktam, viszont a ventilátor elég zajos volt, így azt nem raktam rá. Mivel a gépem jól szellőzik, így nem is kell extra hűtés.
Gond nélkül használom, rendkívül gyors sebességgel, nincs gond vele.
Ha samsungod van ajánlott felrakni a samsung magician-t is, tesztelni a sebességet, frissíteni a firmware-t is. Mivel pl a 980 2TB-osnál volt egy hibás firmware amit jobb elkerülni, mivel adatvesztést okozott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!