Tavaly vásároltam egy külső merevlemezt, melyen biztonsági mentéseket akartam tárolni, típusa: ADATA AHV620S 2,5" 2TB USB3.1 . Alig használtam párszor, azonban a számítógéphez csatlakoztatás után a köv. hibaüzenet jelenik meg: ?
D:/nem érhető el
A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható.
vagy
A paraméter nem megfelelő.
Mit javasoltok, hogyan tudok hozzáférni a rámentett adatokhoz?
Hogyan tudom ismét használni a merevlemezt? Előre is köszönöm!
Semmikép sem formázd. Ha nem értesz hozzá akkor PC szerviz, ott vagy kiveszik belőle vagy data recovery programokkal megpróbálják az adatot visszahozni. Pár napig is futhat, attól függ mennyi adat.
Fontos hogy NE CSINÁLJ VELE SEMMIT, főleg ne formázd és másolj rá új adatokat.
Ha pedig ez sem segít, vannak speciális cégek erre szakosodva ahol laborokban pormentesen szétszedik lemezekre a HDD-t majd egy másikba átrakják (gondolhatod nem olcsó), de megtesznek mindent még akkor is ha fel sem pörög a HDD.
2 hete hoztam vissza Recovery programokkal egy ismerősömnek az adatait mert hát ugye: "Az egész életem a gépben van, 20 év könyvelés is. Hogy mehetett tönkre egy 20 éves HDD???"
Biztonsági mentés van egy 2000Ft-s pendrivon nincs? Nincs.
Akkor megérdemled hogy jól megfizess...
Gariba se küld ha kellenek az adatok.
1.) ők nincsenek azért megfizetve hogy másolgassák a felhasználók adatait ide-oda
2.) Ha nem indul nekik, ilyesmit nem javítanak, leírják, neked pedig küldenek egy újat vagy a pénzt visszaküldik
Se így, se úgy adataid már nem lesznek. Kártérítést kapsz maximum (de még ott is mondhatják hogy biztosan neked esett le a földre, felhasználó hibája).
Nagyon köszönöm mindenkinek!!! Pont ma döntöttem úgy, hogy leformázom, amit meg is tettem. Emlékeim szerint csak fényképek, filmek voltak rajta, plussz 1-2 kósza fájl, de a számítógépen is megtaláltam még őket.
Mindenesetre nem egy életbiztosítás ez a külső hordozókra mentegetés...volt már jópár pendrive-om, mára szinte az összes kimúlt, ezért ruháztam be ebbe a merevlemezbe. Csalódás...
Visszatérek a papír alapú fotóalbumokra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!