Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CRT monitornak melyik része...

CRT monitornak melyik része okoz ilyen hibajelenséget?

Figyelt kérdés

Compaq S700. Olyan hibája van, hogy csattogó hangot ad, közben eléggé lemegy a fényerő és "belezoomol" a képbe, majd visszaáll a következő csattanásig.

3 napja van meg a monitor, eddig csak néha gondolt egyet, akkor csattant, de a mai naptól kezdve szinte folyamatosan csattog, sokszor nincs arra se ideje, hogy visszatérjen a fényerő, mert jön a következő csattanás.

Én ilyen monitorokat "hobbiból" gyűjtök és használok, és szeretném, ha a szóban forgó darab helyesen működne. A csattogás miatt gyanítom, hogy a magasfeszültségű részén van a bibi, egyébként a fűtőszál folyamatosan izzik, az nem halványul el ilyenkor. Neten olyasmik vannak, hogy elengedett forrasztás okozhat ilyet. Én átkocogtattam benne a NYÁK-ot (miután kisöpröttem belőle a pókhálót), de nem változott semmi. A csattogás teljesen random alapon megy, mindegy, hogy a megjelenített kép sötét vagy világos, illetve hogy hideg vagy meleg van a szobában.

Van benne egy 400 voltos elkó, ami kicsit púpos. Az lehet a baj? Vagy esélyesebb egy elegedett, nem jól érintkező forrasztás? Netán a lerakódott por okozhatja? Vagy valami alkatrész hozzáér egy másikhoz?

Melyik részein érdemes keresni a hibát?

aug. 13. 17:27
 1/1 retektorta ***** válasza:
64%
Kezdésnek cseréld ki az összes elkót, de legalábbis azokat, amik ránézésre rosszak. Nekem megoldott egy hasonló furcsa hibát. Cserélgetés közben megtaláltam, mi lehetett a gond, az egyik kondi egyik lábánál elengedett (megrepedezett) a forrasztás, gyakorlatilag melegítés nélkül ki lehetett húzni a panelből. Azért végigcsináltam, és megoldódott.
aug. 13. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!