Melyik a jobb videókártya játékra? AMD vagy nVidia? Milyen kártyát vennétek 150-200 ezer forintért?
Ebben az árkategóriában egyértelműen az AMD.
Az Nvidia feature setje a DLSS-sel meg az RTX-el igazából csak a 4070 Super felett tud értelmes teljesítményt nyújtani. Az RTX 4060 illetve 4060Ti elsősorban 1080p-re vannak méretezve, ahol a felskálázás gyakorlatilag nem játszik, azt 1440p alatt nincs értelme használni, míg a raytracing teljesítményük gyakorlatilag csak mutatóban van, a legtöbb játékban elég csúnyán taccsravágja az FPS-t.
Ár/érték arányban ebben a piaci szegmensben az Nvidia elég rosszul teljesít, azonos ár mellett az AMD kártyái átlagosan olyan 20-30%-al jobban teljesítenek.
Ennyi pénzből már egy RX 7700XT vagy egy RX 6800XT már bőven kijön, mindkettő köröket ver az Nvidia ajánlatára ebben a szegmensben.
Nekem az nVidia jött be és 150-200 ezer forintért ezt venném.
AMD-vel mindig bajom volt, azokkal a játékokkal amelyikkel játszottam (ez játék függő is lehet) viszont az nVidia mindig stabil volt.
Gainward Ghost RTX 4070 Alza garancia 2026.10.30
Mikor már több alkalommal is megszívtam az olcsóbb AMD-vel, úgy döntöttem, hogy nem érdekel ha kétszer annyiba kerül az nVidia de nyugodtan játszhatok.
Azért ez csak az én véleményem. Elképzelhető, hogy az AMD is jó kártya lehet. Nekem nem vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!