Nincs komoly igény, NEM játékra lenne használva. Egy linux futna rajta, grafikus felület nélkül. Webszervert (apache), php-t, és adatbázist futtatna. Elsődleges és legfontosabb, hogy STABIL legyen. Lehet kis helyet foglaljon, és ne villanyradiátor szintjén legyen a fogyasztása. Lehetőleg intel platform.
aug. 8. 08:24
1/8 anonim válasza:
Használt alkatrészekből válogathatsz kedvedre a hardverapróról.
aug. 8. 08:27
2/8 A kérdező kommentje:
Használt szutykok nem kellenek.
aug. 8. 08:32
3/8 anonim válasza:
Használtan kapsz szerverlapot is, Xeonnal ráadásul az új árának töredékéért.
Ha csak új és intel játszik akkor nézhetsz NUCot is, az kis helyet foglal. Ha olcsóbb kell akkor vmi olcsó mATX lap, i3-12100-zal és DDR4-gyel jó vétel lehet.
aug. 8. 08:38
4/8 anonim válasza:
Mitől szutyok a használt.
Amit te használsz 1-2-5 évig, az is szutyokká válik. Hány nap után válik szutyokká?
Miről lehet egy szutykot felismerni?
Mi a szutyokság legfőbb ismérve? Mi alapján lehet elkülöníte az "ótvartól" , a sima "szartól", de legfőképp, a "gagyitól"?
aug. 8. 10:08
5/8 anonim válasza:
Valószínű, ez elég mindenre, amire neked kell és új:
Bár negyed ennyiért kapnál egy használt Fujitsu Futro S900-at, ami jobb, mint ez...
aug. 8. 10:56
6/8 anonim válasza:
Ne becsüld le a használt alkatrészeket. Én is többször vettem használt hardvert és egyszer sem jártam rosszul. Az első válaszoló jól mondja, nyugodtan keresgélj hardveraprón. Az viszont igaz hogy a használt dolgokat alaposan meg kell vizsgálni, maximum pár évvel ezelőtt gyártottakból érdemes válogatni és az eladóról írt értékeléseket is el kell olvasni. A leírt igényeid alapján egy Intel Core i3 vagy i5 proci kell neked integrált videókártyával. Alaplapból egy 1151 vagy 1200 tokozással ellátott darab lenne jó neked. memóriából elég lesz 16gb de a 32 sem lenne rossz. Amiket soha nem használtan szoktam venni azok az SSD, merevlemez és tápegység, ezekről én is azt mondom hogy újat kell venni.
Annyit lehet még kombinálni, hogy dobsz bele egy SSD-t os-nek és cachedrivenak ( ha tényleg fontos a szerver üzeme és adatbiztonsága akkor egy HDD RAID sem ártana ).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!